ZI ISTORICA in Europa! Cuvintele care au adus lacrimi in ochii celor din Parlamentul European. Zelenski a reusit…

Este informația momentului, în plină criză ucraineană. A început procedura specială de admitere a Ucrainei în Uniunea Europeană.

Marți, Volodimir Zelenski a vorbit printr-un apel video în Parlamentul European, iar după discursul său, președintele Ucrainei a fost aplaudat și ovaționat în picioare.

La scurt timp după discursul lui Zelenski în fața Parlamentul European, au apărut informații că a început procedura special de admitere a Ucrainei în Uniunea Europeană, potrivit Știrile Pro Tv.

Aplauze și lacrimi în Parlamentul European, după discursul lui Zelenski

Chiar și translatorul care a avut de tradus discursul lui Volodimir Zelenski a izbucnit în plâns în timp ce președintele Ucrainei povestea drama prin care trec ucrainenii în ultimele zile.

Președintele ucrainean a fost întâmpinat cu ovații din partea diplomaților care s-au ridicat în picioare și l-au aplaudat la scenă deschisă. Volodimir Zelenski s-a adresat Parlamentului European, spunând celor prezenți că țara sa „luptă pentru supraviețuire”.

„ Nu ştiu cum să vă salut, dacă e seară sau dimineaţă, fiindcă pentru unii dintre noi azi poate fi ultima zi”

„ Ucrainenii sunt absolut incredibili (…) Acum e o luptă pentru supravieţuire. Luptăm pentru a avea drepturi egale în Europa. Astăzi arătăm întregii lumi cine suntem. Ucraina fără Europa ar fi singură. Ne-am demonstrat tăria şi puterea,

am demonstrat că suntem ca voi. Demonstraţi-ne că şi voi sunteţi ca noi! Şi viaţa, lumina vor învinge asupra întunericului”, au fost cuvintele cu care Zelenski a adus lacrimi în ochii multor dintre liderii din Parlamentul European.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.