Vremea a fost foarte schimbătoare în ultima perioadă.

Temperaturile au scăzut treptat în ultimele zile și se pare că situația nu se va schimba prea curând.

Ne așteaptă un weekend extrem de rece, iar specialiștii spun că nu vor lipsi ninsorile, gerul și viscolul.

Viscolul lovește România

Meteorologii au anunțat că vremea se schimbă radical la finalul săptămânii și vom avea un weekend extrem de geros. Meteorologii anunță ninsori, ploi, dar și viscol în anumite zone ale țării, fenomene cu care ne vom confrunta până luni, dar nici atunci nu vom avea parte de temperaturi mai ridicate.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o averetizare de ninsori, ploi și viscol, valabilă până luni dimineață. Astfel, aflăm că intervalul sâmbătă ora 14.00 – luni ora 8.00, vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării și vreme extrem de rece. Termometrele vor indica temperaturi foarte scăzute, sub media normală pentru acest interval.

Astfel, în după-amiaza de sâmbătă, 11 decembrie, va ploua în cam toată țara, dar mai ales în regiunile sudice. Ploile se vor intensifica spre seară și vor ajunge și în restul teritoriului. La munte au fost anunțate precipitații mixte pe zi, dar treptat, în cursul nopții, la altitudini de peste 1.500 de metri, vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va sufla cu putere, iar zăpada va fi viscolită și vizibilitatea extrem de redusă.

Vreme și mai rece duminică

ANM anunță că vremea se strică și mai rău de duminică. Temperaturile vor fi mult mai mici decât cele specifice acestei perioade și ninsorile se vor intensifica în sud-vestul țării, unde se va depune un strat consistent de zăpadă. La munte va ninge, în continuare, abundent.

Pe parcursul zilei, precipitațiile vor fi moderate cantitativ, iar pe tot parcursul intervalului se vor acumula în general 15…25 l/mp și, în special în zonele deluroase și montane, peste 40…50 l/mp.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.