Vesti bune de la Guvern! Se dau bani multi pentru toti acesti romani

Vești bune pentru o anumită categorie de români! Ministrul Familiei, Gabriela Firea a anunțat că Executivul a aprobat creșterea standardelor de cost pentru serviciile sociale destinate copiilor din centrele de plasament și victimelor violenței domestice.

Bani mai mulți de la Guvern pentru această categorie de români

Gabriela Firea a anunțat, miercuri, că Guvernul României a aprobat creșterea standardelor de cost pentru serviciile sociale destinate copiilor din centrele de plasament și victimelor violenței domestice. Proiectul de HG tocmai a fost aprobat în ședință de Guvernul României. Firea a ținut să le mulțumească public lui Marius Constantin Budăi, ministrul Muncii, și Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, pentru sprijin, precum și specialiștilor din Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție și Agentia Nationala pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati – ANES.

Creșteri cu procente semnificative ale standardelor de cost pentru serviciile sociale destinate copiilor din centrele de plasament și victimelor violenței domestice – gestionate de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse și pentru persoanele cu dizabilități și vârstnicii din cămine – coordonate de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, a anunțat Gabriela Firea.

Ministrul Familiei este de părere că această măsură era obligatorie și urgentă în condițiile în care au crescut prețurile la toate produsele, iar pe piața energiei lucrurile au luat o întorsătură nefavorabilă.

Cu cât cresc standardele de cost pentru serviciile sociale

Potrivit legii, în cazul serviciilor sociale destinate protecției şi promovării drepturilor copilului, creșterea medie este de 32%. Astfel, pentru copiii din casele de tip familial sumele cresc de la 42.000 lei/an, la aproape 59.300 lei/an.

Pentru serviciile sociale destinate persoanelor adulte cu dizabilități, creșterea medie este de 25%. Pentru persoanele adulte cu handicap care se află într-un centru de îngrijire sumele anuale cresc de la 66.853 lei până la 80.332 lei.

În același timp, pentru serviciile sociale destinate persoanelor vârstnice creșterea medie este 51%. Suma pentru un vârstnic, persoană dependentă cazată într-un centru, crește de la aproape 50.500 lei/an, la 84.500 lei/an.

Gabriela Firea a mai precizat și că în cazul copiilor aflați în plasament în servicii de tip rezidențial, suma lunară actualizată pentru nevoile lor crește cu 128 lei pentru un copil. Pentru copiii din serviciile sociale de zi, diferența este de 42 de lei. Acum avem în serviciile de tip rezidențial în jur de 10.000 copii și alți aproape 14.000 sunt beneficiari ai serviciilor de zi.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.