Vestea pe care mulți români o așteptau

Share

Începe marea recalculare a facturilor greșite la energie electrică. În urma controalelor efectuate la furnizorii de energie electrică și gaze naturale, Guvernul a identificat 89.195 de facturi greșite la gaze, în timp ce numărul total de facturi greșite la energie electrică este de peste 450.000.

Facturi greșite la curent și gaze naturale

Dan-Dragoş Drăgan, secretar de stat în Ministerul Energiei, a anunțat că procesul de refacere este în desfășurare iar peste jumătate dintre facturile la energie electrică au fost deja refăcute. Până acum au fost identificate peste 450.000 de facturi greșite numai la energie electrică.

Procesul este în desfăşurare; au fost peste jumătate dintre aceste facturi pentru partea de energie electrică refăcute şi urmează să avem datele la sfârşitul săptămânii, în care suntem convinşi că vom atinge targetul în ceea ce priveşte refacerea acestor facturi întocmite greşit iniţial de furnizorii de energie electrică şi gaze naturale”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Energiei.

În cursul săptămânii viitoare va avea loc o întâlnire de lucru între reprezentanții Ministerului Energiei și furnizorii de gaze naturale și energie electrică cu scopul de a se evita ceea ce s-a întâmplat în prima fază a procesului de compensare a facturilor pe lunile noiembrie şi decembrie.

Ministrul Energiei: îți poți da seama că o factură este eronată

Virgil Popescu, cel care ocupă funcția de Ministru al Energiei a declarat că între unu şi două milioane de facturi la energie au fost trimise populaţiei, fără ca furnizorii să îşi actualizeze aplicaţiile informatice, motiv pentru care valoarea acestor facturi este exagerată. Acesta a spus că este destul de simplu ca oamenii să-și dea seama că au primit facturi greșite.

Îţi poţi da seama că o factură este eronată, că nu poate fi făcută în conformitate cu legea, dacă ţi se pare că preţul e mai mare decât plăteai în mod curent. Dacă nu are nici plafonare, nici compensare, atunci factura nu este în conformitate cu legea, a precizat Virgil Popescu.

Ministrul Energiei a spus că primul indiciu care arată că factura este greșită este comparația dintre consum și suma de plată. Potrivit cu spusele lui, dacă în factură nu apare nici plafonarea și nici compensarea, este probabil ca aceasta să fie făcută

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.