”Va fi tratată ca un stat ostil, izolat” – Lovitură devastatoare pentru Rusia după atacarea Ucrainei –>>

Statele Unite, Uniunea Europeană, Marea Britanie și alte țări occidentale au făcut publice sancțiunile cu care se va

confrunta Rusia. Sancțiunile au efect pe termen lung.

Statele Unite și Marea Britanie au anunțat restricții care elimină majoritatea activelor bancare rusești din ambele țări.
Noile ținte includ Sberbank și VTB Bank, cele mai mari bănci din Rusia.

Sancțiunile împotriva Rusiei vor fi de lungă durată
Liderii UE au convenit asupra unor sancțiuni care vizează 70% din piața bancară rusească.

Marile bănci ale Rusiei sunt profund integrate în sistemul financiar global, ceea ce înseamnă că sancțiunile ar putea fi resimțite cu mult dincolo de granițele sale.

Datele Băncii pentru Reglementări Internaționale arată că creditorii europeni dețin cea mai mare parte a expunerii de aproximativ 120 de miliarde de dolari a băncilor străine pe Rusia.

Joe Biden face declarații după invazia Rusiei în Ucraina

”Armata rusească a început un atac asupra Ucrainei, planificat, nejustificat. Vă spun, au fost intențiile lu
i Putin de la început.

A respins orice dialog. Am avertizat timp de săptămâni că acest lucru se va întâmpla. În ultima săptămână am văzut creșeterea bombardamentelor în Donbas. Rusia a condus atacuri cibernetice. Ce am văzut a fost o încălcare flagrantă a legii internaționale.

Am fost transparenți cu lumea, am împărtășit dovezi a ceea ce face Putin. Putin este agresorul. Putin a ales acest război. Și acum el și țara lui vor suporta consecințele.

Autorizez noi sancțiuni, inclusiv asupra exporturilor. Statele Unite nu fac asta singure. Vom limita abilitatea Rusiei de a face afaceri în dolari. Vom bloca alte patru bănci. Vom impune sancțiuni asupra elitelor Rusiei și familiilor lor.

Banca VTB se află printre cele sancționate
Avem o coaliție de parteneri care reprezintă peste jumătate din ecomonia globală. Vom da un răspuns unit. Vom limita capacitatea Rusiei de a face afaceri în numeroase monede.

Vom sancționa băncile rusești. Toate activele din America vor fi înghețate. Cea de a doua cea mai mare bancă din Rusia va fi afectată. Elita Rusiei va avea de suferit, vor fi sancționați.

Vom încerca să oprim acțiunea Rusiei. Vom reduce capacitatea de a concura economic, împiedicâdu-i să construiască arme.”, a declarat Biden.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.