Un primar din Vaslui crede ca a gasit solutia ca oamenii sa nu mai arunce gunoiul la intamplare.

Dupa ce ii indentifica pe cei care lasa resturile pe unde apuca, le trimite inapoi prin posta.

Cei care au primit deja pachetele, au crezut ca sunt ajutoare de la Uniunea Europeana si au platit chiar ei costurile de expeditie. Insa, dupa ce au deschis coletele, au ajuns de rasul satului.

„Uitati un exemplu de gunoi aruncat la intamplare… Cautam ceva care sa ne conduca la cel ce a depozitat gunoiul. Asta e metoda care duce la depistarea celor care isi bat joc de munca noastra”, explica primarul.

Ca sa dea de urma celor care arunca la intamplare gunoiul, angajatii primariei din Hoceni, judetul Vaslui, cauta printre resturi facturi, chitante sau cupoane de pensie. Odata identificati „proprietarii”, gunoaiele sunt impachetate si trimise prin posta celor care le-au abandonat.

Initiativa autoritatilor pare sa dea roade. De cand s-a dus vestea ca cine arunca la intamplare gunoiul il primeste inapoi acasa, putini mai lasa resturile pe unde apuca.

„Fiind cutia de la UE, am crezut ca sunt fasole, ulei, zahar, cum ne-au dat prima data. Si am avut surpriza cu gunoaiele. Nu am mai aruncat nimic de-atunci. Tot satul a ras de noi”, spune o femeie prinsa pe picior gresit.
Maria Melinte, localnica: „Mi-a parut bine cand s-a intamplat si i-a trimis pachetul acasa. Foarte bine. Au dus gunoiul la deal, peste tot, i-a facut bine.”

Catalin Tivda, viceprimar: „La inceput au fost recalcitranti, dar au inteles ca asa e normal. Au primit gunoiul prin posta, au platit tot ei contravaloarea pachetului. Isi faceau cruce. Nu s-a mai vazut asa ceva. Gunoiul lor aruncat pe deal sa ajunga tot la ei…”

Autoritatile din Hoceni spun ca au recurs la acesta metoda dupa ce au fost amendate de mai multe ori de cei de la Mediu pentru ca in localitate gunoaiele erau aruncate la intamplare. Asta in conditiile in care in comuna exista mai multe locuri de depozitare a deseurilor si localnicii au la dispozitie si cateva zeci de pubele.

ARTICOLE SIMILARE

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.