Un nou APEL DISPERAT făcut de preşedintele Zelenski. –>>

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a cerut vineri omologului său rus Vladimir Putin să se aşeze la masa

negocierilor pentru a opri operaţiunea militară lansată joi de Rusia asupra Ucrainei.

În acelaşi timp, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut tuturor cetăţenilor europeni care au pregătire militară

în confruntări armate să vină să lupte în Ucraina împotriva forţelor armate ruse.

‘Vreau să mă adresez încă o dată preşedintelui Rusiei. Pe tot teritoriul Ucrainei sunt lupte.

Să ne aşezăm la masa negocierilor pentru a opri moartea fiinţelor omeneşti”, a spus Zelenski într-un mesaj televizat, în timp ce armata rusă a ajuns până la Kiev şi lupte se desfăşoară în capitală şi în jurul ei.

În acelaşi timp însă, preşedintele ucrainean i-a invitat pe cetăţenii europeni care au experienţă de luptă să vină în

Ucraina pentru a contribui la respingerea invaziei ruse. ”Dacă aveţi experienţă de luptă, puteţi veni în ţara noastră pentru a apăra Europa”, a îndemnat Zelenski, potrivit Agerpres.

El a transmis şi un mesaj de încurajare forţelor armate ucrainene, îndemnându-le să ”rămână puternice”. ”Doar voi sunteţi cei care apără statul nostru. Glorie Ucrainei!”.

Zelenski a susţinut în acelaşi mesaj că operaţiunea militară rusă ”nu este doar o invazie a Rusiei în Ucraina, ci începutul unui război împotriva Europei. Împotriva unităţii Europei. Împotriva drepturilor umane elementare”.

Preşedintele ucrainean i-a acuzat însă şi pe liderii europeni pentru lentoarea lor în ajutorarea Ucraina. ”Cum o să vă apăraţi pe voi dacă sunteţi atât de lenţi în a ajuta Ucraina?”, s-a adresat el liderul europeni.

”Anulând vizele ruşilor? Deconectându-i de la (reţeaua interbancară) SWIFT? Izolând total Rusia? Rechemând ambasadorii? Punând petrolul în embargo? Azi totul trebuie pus pe masă, pentru că este o ameninţare pentru noi toţi, pentru toată Europa”, a subliniat el.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.