ULTIMA ORA! Nicolae Ciucă, a făcut anunțul despre pensiile din România…–>>

Noul premier al României, Nicolae Ciucă, a susținut o declarație de presă joi, 25 noiembrie, după votarea Guvernului.

Premierul a fost întrebat ce se va întâmpla cu plata pensiilor românilor, în contextul în care,

cu câteva zile în urmă, fostul ministrul al Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, anunța că este posibil ca românii să nu mai primească acești bani.

Anunțul momentului despre pensiile românilor! Ce se va întâmpla cu banii? Tocmai au anunțat
După votarea noului Guvern, premierul Nicolae Ciucă a răspuns la mai multe întrebări ale jurnaliștilor, printre care și la o întrebare care se referă la plata pensiilor românilor. Noul premier spune că oamenii nu ar trebui să aibă vreo temere cu privire la resursele financiare pentru plata

pensiilor și a salariilor, subliniind că românii își vor primi banii. Nicolae Ciucă a subliniat că acestea vor fi plătite la timp, alocându-se resursele necesare pentru plata acestora.

”(…) in acest moment, elementele privind rectificarea bugetara urmeaza a fi dezbatute in sedinta de guvern de maine (…) nimeni nu trebuie sa aiba vreo temere de faptul ca nu sunt resurse financiare pentru plata pensiilor si salariilor (…) nu avem inca cifrele finale. In momentul in care vom avea cifrele finale, vom putea discuta”, a declarat Nicolae Ciucă.

Raluca Turcan, avertisment fără precedent
Declarațiile lui Nicolae Ciucă vin în contextul în care, în urmă cu câteva zile, fostul ministru al Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a declarat că nu mai există bani pentru plata pensiilor și salariilor, subliniind că fondurile au fost luate de la Ministerul Muncii la ultima rectificare bugetară și că suma nu a fost dată înapoi deoarece era nevoie de o altă rectificare bugetară care nu s-a mai putut face din cauza crizei în care s-a adâncit România.

Raluca Turcan a transmis recent că „adevărul va ieși la iveală în prima ședință de Guvern”, când se va face rectificarea bugetară iar bugetul Ministerului Muncii va fi subvenționat cu banii necesari pentru plata pensiilor pentru luna decembrie.

„Adevărul va ieși la iveală în prima ședință de Guvern, când se va face rectificarea bugetară și va fi subvenționat bugetul Ministerului Muncii cu banii necesari pentru plata pensiilor pentru luna decembrie. Eu am spus lucrul acesta în fiecare zi în Guvern, dacă nu de mai multe ori pe zi. Am încercat să rezolv această chestiune instituțional, alături de premier și

ministrul de Finanțe. Din nefericire, mi-a fost întoarsă inclusiv propunerea de Hotărâre de Guvern pentru că nu erau bani. Am fost nevoiți să luăm bani de la alocații pentru a plăti pensiile pentru luna noiembrie”, a explicat Raluca Turcan.

”Dorinţa mea cea mai mare a fost să rezolv instituţional, pentru că dreptul la pensie este un drept după zeci de ani de muncă, pentru nişte oameni, şi mi se pare normal ca ministru al Muncii, să încerc să rezolv aceste lucruri cu ministrul Finanţelor şi cu premierul.

Din nefericire, mi-a fost întoarsă inclusiv hotărârea de guvern pentru că nu erau bani în fondul de rezervă, şi am fost nevoită să luăm bani de la alocaţii pentru luna noeimbrie, ca să alimentăm bugetul de pensii pentru luna noiembrie”, a spus Turcan.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.