ULTIMA ORA! Guvernul a decis! Cu cât cresc, de fapt, pensiile de la 1 ianuarie. Câți bani vor primi pensionarii din 2022

Pensionarii primesc o nouă veste. Ce se întâmplă cu punctul de pensie de la 1 ianuarie?

Ministerul Muncii a anunțat pensionarii despre majorările pe care le vor primi de la 1 ianuarie 2022. Cu cât va crește punctul de pensie?

Cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie

Începând cu 1 ianuarie 2022, punctul de pensie crește cu 10%. Așadar, valoarea punctului de pensie se majorează de la 1.442 lei,

cât este în prezent, la 1.586 lei. De exemplu, românii care au pensia minimă acum de 1.000 de lei primesc 1.200 lei. În luna ianuarie, vor avea un venit de 2.200 de lei.

Mai mult, actul aprobat de Guvern mai prevede ca din anul 2023 valoarea punctului de pensie să crească în raport cu rata medie anuală a inflației, la care se adaugă 50% din majorarea reală acâștigului salarial mediu brut realizat.

Totodată, Executivul a aprobat creșterea de la 800 lei la 1.000 lei a indemnizației socială pentru pensionari, ceea ce înseamnă o creștere de 25%.

“Guvernul a aprobat majorarea punctului de pensie cu 10% și a indemnizației sociale pentru pensionari cu 25%, de la 1 ianuarie 2022

Guvernul a adoptat, în ședința de miercuri, Ordonanța de urgență pentru majorarea valorii punctului de pensie și a indemnizației sociale pentrupensionari, începând cu luna ianuarie a anului viitor.

Astfel, valoarea punctului de pensie crește de la 1.442 lei, cât este în prezent, la 1.586 lei. Actul normativ aprobat de Executiv mai prevede că începând cu anul 2023 valoarea punctului de pensie se majorează

cu rata medie anuală a inflației, la care se adaugă 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut realizat, indicatori definitivi, comunicați de Institutul Național de Statistică.

În ceea ce privește indemnizația socială pentru pensionari, Guvernul a aprobat majorarea de la 800 lei la 1.000 lei, ceea ce reprezintă o creștere de 25%”, se arată într-un comunicat făcut de Ministerul Muncii.

Cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie

De asemenea, Guvernul a mai decis ca persoanele cu o pensie mai mică de 1.600 de lei să primească, o singură dată, un ajutor financiar în luna ianuarie.

” Am semnat OUG pentru majorarea punctului de pensie și a indemnizației sociale. Ea a plecat pe circuit, pentru avizările interministeriale. Trebuie să treacă și prin CES, deși avizul e consultativ. Miercuri cred că va fi adoptată ordonanță. Am semnat OUG de mărire a alocațiilor și de a da a 13-a indemnizație pentru persoanele cu dizabilități.

Trebuie să parcurgă același traseu“, anunța Marius Budăi, ministul Muncii, în urmă cu doar câteva zile. scrie kanald.ro

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.