ULTIMA ORA! Cutremur în România, în urmă cu puțin timp. Unde s-a produs seismul și ce magnitudine a înregistrat

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) a anunțat că în urmă cu puțin timp a avut loc un nou cutremur în țara noastră. În România au loc des astfel de cutremure.

Iată unde s-a produs seimsul care a avut loc în această dimineață, dar și ce magnitudine a înregistrat!

În urmă cu puțin timp, România a fost zguduită din nou de un cutremur. Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat că seismul a avut loc la ora 09:54:03 (ora locală a României), la o adâncime de 105 kilometri.

Cutremur în România, în această dimineață
Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), cutremurul de la ora 09:54:03 a avut loc în zona seismică Vrancea, Vrancea. Acest seism a avut magnitudinea de 2,8 grade pe scara Richter și s-a produs în Vrancea, la adâncimea de 105 kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea mai multor orașe din România, mai exact la: 76km E de Brasov, 86km NE de Ploiesti, 108km S de Bacau, 116km V de Galati, 116km V de Braila, 137km N de Bucuresti, 159km NE de Pitesti, 188km SV de Iasi, 190km E de Sibiu, 201km N de Ruse.

De altfel, seismologii au anunțat faptul că nu există motive de îngrijorare, căci cutremurul a fost unul slab, iar în România au loc des astfel de cutremure. Țara noastră are un risc seismic major în privința cutremurelor între 6 și 7 grade pe scara Richter.

Un alt cutremur s-a produs în urmă cu câteva zile
Un alt cutremur în România s-a produs în urmă cu câteva zile, pe data de 10 octombrie. Acest cutremur a avut loc la ora 20:25, în zona seismică Vrancea. Acest seism a avut magnitudinea de 3 grade pe scara Richter și s-a produs la adâncimea de 127 de kilometri.

Acel cutremurul s-a produs în apropierea mai multor orașe din țara noastră, mai exact la: 86 km est de Braşov, 95 km sud de Bacău, 101 km nord-est de Ploieşti, 108 km vest de Galaţi, 111 km nord-vest de Brăila şi 150 km nord de Bucureşti. scrie spynews

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.