ULTIMA ORA! 140 de militari italieni și patru avioane Eurofighter-Typhoon supraveghează, de miercuri, granițele țării noastre..

În timp ce în Marea Neagră armata rusă urmărește cu atenție miscările unei fregate franceze, la Mihail Kogălniceanu, România primește sprijin extern de la partenerii NATO.

140 de militari italieni și patru avioane Eurofighter-Typhoon asigură, de miercuri, misiunile de poliție aeriană și vor supraveghea granițele țării noastre. Pe de alta parte, armata americană ne-a donat un avion de transport C-130 Hercules.

Imaginile postate pe contul oficial de Twitter al Forțelor Armate Franceze suprind unul dintre momentele tensionate din Marea Neagră.

Tocmai de aceea, de miercuri, la baza Mihail Kogălniceanu au intrat în dispozitiv 140 de militari italieni și patru avioane Eurofighter Typhoon.

Eurofighter Typhoon este una dintre cele mai importante mașinării de război. Este un avion care atinge de două ori viteza sunetului la 11 km înălțime în atmosferă, capabil să intre în luptă în câteva secunde,

cu o mare varietate de arme la bord. Patru astfel de avioane vor asigura paza la frontiera țării noastre.

Affredo Maria Durante, ambasadorul Italiei: „Au fost dislocate aici pentru a întări paza aeriană în România. Aceste avioane sunt aceleași aparate de zbor care asigură 24 de ore pe zi apararea spațiului aerian italian.

Detașamentul italian va executa misiuni de poliție aeriană întărită sub comanda NATO. Alături de MIG-urile 21 Lancer, și F16 vor supraveghea granița României și, implicit a NATO, în Marea Neagră.

Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării: Regiunea Mării Negre a devenit o zonă tectonică a reechilibrării balanței de putere. Creșterea prezenței militare a NATO în România și în regiunea Mării Negre reprezintă o altă punere în fapt a solidarității și unității aliate.

Fernando de la Cruz, comandantul escadrilei Torrejon: „Comandamentul italian este gata sa își asume responsabilitatea împreună cu foțele române

pentru a asigura paza în această parte a Europei. Întărește forțele celor două alianțe și capacitatea de a apăra orice posibilă amenințare care ar putea să pună națiunile noastre în pericol.

Italienii își vor încheia misiunea în România la începutul lunii martie a anului viitor. Între timp, Guvernul Statelor Unite ale

Americii a transferat gratuit țării noastre o aeronava C-130 Hercules care va efectua misiuni de transport pentru NATO. scrie stirileprotv

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.