Sunt gata de invazie? Informație de ultim moment: Rusia a suplimentat forțele militare de la graniţa cu Ucraina cu aproximativ 7.000 de soldaţi

Statele Unite ale Americii anunță cu Rusia şi-a suplimentat prezența militară de la garnița cu Ucraina cu aproximativ

7.000 de soldați în ultimele zile, conform informațiilor oferite de un înalt oficial al Casei Albe. În ultimele zile,

Moscova a anunțat că va retrage o parte din trupele de la granița cu Ucraina, informează CNN.

„Fiecare indiciu pe care îl avem acum este că ei intenţionează doar să se ofere public să vorbească şi să facă afirmaţii referitoare la detensionare, în timp ce în privat

se mobilizează pentru război”, a declarat oficialul de la Casa Albă.
Rusia poate oferi un „pretext fals” pentru a invada Ucraina
Înaltul oficial a aras atenția încă o dată că Rusia s-ar putea folosi de un „pretext fals” pentru o posibilă invazie a Ucrainei, cum ar fi o incursiune a trupelor NATO pe teritoriul rus sau desfăşurarea de forţe în regiunea Donbas.
„Ar trebui să ne aşteptăm la mai multe declaraţii false din partea presei de stat ruse în zilele următoare. Nu ştim ce formă va avea acest pretext fals, dar sperăm că lumea este pregătită”, a adăugat acesta.

„Vom continua să urmăm calea diplomaţiei în zilele următoare, în timp ce suntem pregătiţi să răspundem rapid şi decisiv. Rusia continuă să declare că doreşte o soluţie diplomatică, însă acţiunile sale indică contrariul. Sperăm că îşi vor schimba cursul înainte de a începe un război care va cauza moarte şi distrugere catastrofală”, a atras atenția înaltul oficial al Statelor Unite ale Americii.
Liderii occidental nu se încred în afirmațiile lui Putin
Vladimir Putin, președintele Rusiei, a informat public, marţi, că va avea loc o retragere parţială a mai multor trupe militare ce şi-au finalizat exerciţiile pe teritoriul din Crimeea, pământ ucrainean anexat de Rusia în anul 2014. Contrar afirmațiilor liderului de la Kremlin, liderii occidentali privesc cu suspiciune afirmaţia acestuia.

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a menționat că alianţa nu a văzut încă „niciun semn de detensionare pe teren”, dar a adăugat că „semnalele trimise de Moscova că diplomaţia ar trebui să continue” sunt motive pentru un optimism prudent.

Totodată, Antony Blinken, secretarul de stat al SUA, a declarat în cadrul unui interviu acordat miercuri, că există „o diferenţă între ceea ce spune şi ceea ce face Rusia”.

Conform declaraţiilor preşedintelui american Joe Biden la începutul acestei săptămâni, numărul de soldaţi plasaţi la graniţa cu Ucraina se ridică la aproximativ 150.000, iar situaţia rămâne „ameninţătoare”.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.