ȘOCUL ANULUI despre PFIZER

Se nasc noi controverse legate de vaccinul Pfizer, după ce un tânăr în vârstă de doar 26 de ani a murit după ce s-a vaccinat cu prima doză de ser.

Acesta este al doilea caz similar din noua Zeelandă în urma imunizării cu serul produs de Pfizer.

Noua Zeelandă asociază moartea unui tânăr de 26 de ani cu Pfizer

Noi îngrijorări referitoare la vaccinul produs de Pfizer, după ce autoritățile din Noua Zeelandă au anunţat decesul unui tânăr de doar 26 de ani. Potrivit sursei citate, după ce s-a vaccinat cu prima doză de Pfizer, tânărul a făcut miocardită, o inflamaţie rară a muşchiului cardiac, scrie Reuters.

De menționat este faptul că nu este prima oară când Noua Zeelandă se află într-o astfel de situație. Decesul tânărului este al doilea după ce în luna august, autorităţile au raportat decesul unei femei care făcuse ambele doze.

Potrivit Consiliului independent pentru monitorizarea siguranţei vaccinurilor, având în vedere informațiile disponibile până acum, există posibilitatea ca miocardita să fie un efect advers al vaccinului.

„Ţinând cont de informaţiile disponibile în prezent, Consiliul consideră că miocardita a fost probabil cauzată de vaccinare la această persoană”, a indicat într-un comunicat Consiliul independent pentru monitorizarea siguranţei vaccinurilor.

În ceea ce privește șirul evenimentelor, potrivit sursei citate, bărbatul a murit la două săptămâni după administrarea primei doze. Totodată, se pare că acesta nu a solicitat sfaturi ori tratament de la medic pentru simptomele sale. Menționăm că miocardita, afecțiunea care poate fi declanșată de vaccin poate limita capacitatea inimii de a pompa sânge şi poate altera ritmul cardiac.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.