SOC! Efectul dozei 2 de Pfizer este cutremurator

Studiile preliminare de laborator demonstrează că trei doze din vaccinul Pfizer-BioNTech COVID-19 neutralizează varianta Omicron.

Aceleași studii arată că două doze prezintă titruri de neutralizare semnificativ reduse.

Anunțul a fost făcut de compania producătoare de vaccinuri.

Vaccinul Pfizer-BioNTech neutralizează varianta Omicron
Pfizer-BioNTech, pe 8 decembrie a anunțat rezultatele unui studiu inițial de laborator care demonstrează că anticorpii serici induși de vaccinul Pfizer-BioNTech COVID-19 neutralizează varianta Omicron după trei doze.

Serurile obținute de la persoanele vaccinate la o lună după ce au primit vaccinul de rapel, a treia doză de vaccin, au neutralizat varianta Omicron la niveluri comparabile cu cele observate pentru proteina de tip SARS-CoV-2 spike după două doze.

„Asigurarea unui număr cât mai mare de persoane posibil de a fi complet vaccinate cu prima serie de două doze și un rapel rămâne cea mai bună cale de acțiune pentru a preveni răspândirea COVID-19.”, a declarat Albert Bourla, președinte și director general al Pfizer.

O protecție mai robustă poate fi obținută printr-o a treia doză, spune oficialii Pfizer. Asta, deoarece datele din studiile suplimentare indică faptul că un rapel cu actualul vaccin COVID-19 de la Pfizer și BioNTech crește de 25 de ori titrul de anticorpi.

Conform datelor preliminare ale companiilor, o a treia doză asigură un nivel similar de anticorpi neutralizanți față de Omicron, așa cum se observă după două doze împotriva tipului sălbatic și a altor variante apărute înainte de Omicron.

Advertisement
Două doze un au aceeași eficacitate
Aceleași studii arată că două doze prezintă titruri de neutralizare semnificativ reduse. Serurile persoanelor care au primit două doze din actualul vaccin COVID-19 au prezentat, în medie, o reducere de peste 25 de ori a titlurilor de neutralizare împotriva variantei Omicron în comparație cu varianta sălbatică. Datele indică faptul că două doze de vaccin Pfizer ar putea să nu fie suficiente pentru a proteja împotriva infecției cu varianta Omicron.

„Deși două doze de vaccin pot oferi în continuare protecție împotriva bolii severe cauzate de tulpina Omicron, din aceste date preliminare reiese clar că protecția este îmbunătățită cu o a treia doză a vaccinului nostru.”, a mai spus oficialul.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.