Se întâmplă sâmbăta aceasta! Anunțul oficial ȘOC care arată clar ce va urma în România

Medicul Octavian Jurma a spus că de săptămâna viitoare vom vedea valori zilnice peste 20.000 de cazuri noi, iar presiunea pe spitale va fi foarte mare.

Octavian Jurma afirmă, marţi seară, că ultimele date referitoare la pandemie arată că cele două variante –

Delta şi Omicron – pot coexista foarte bine, săptămâna trecută unul din patru cazuri fiind dat de varianta

Delta. Jurma afirmă că sâmbătă e posibil să depăşim recordul din valul 4-Delta, iar săptămâna viitoare vom vedea valori zilnice peste 20.000 de cazuri noi.

14.000 de cazuri din cele 59.000 de săptămâna trecută au fost provocate de Delta
”Avem astfel o confirmare ca cele doua versiuni pot coexista o perioada şi că cele două valuri continua sa crească împreună (val in val).

Faptul ca 1 din 4 cazuri au fost Delta e un motiv suplimentar de prudenta in aceasta perioadă”, afirmă medicul.

”Presiunea ascendenta va face ca numărul zilnic de cazuri sa crească până la sâmbătă când e posibil să depăşim recordul din valul 4-Delta. Săptămâna viitoare vom vedea valori zilnice peste 20,000 de cazuri noi înca de marţi şi e posibil să trecem şi de pragul de 25,000 de cazuri noi care era vârful prognozei optimiste”, a mai adăugat el.

Numărul de internări va crește
”Omicron se dovedeşte mai periculos decât Delta pentru copii(…) Dacă rata de creştere a internărilor copiilor se menţine, săptămâna viitoare e posibil să vedem chiar depăşirea pragului de 1.000

de copii internaţi in medie pe zi. Tot în aceasta săptămână vom vede şi o creştere abrupta a internarilor in rândul adulţilor iar de săptămâna viitoare presiunea pe spitale va fi foarte mare”, a mai scris medicul.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.