Se apropie sărbătorile și cu toții sperăm la liniște, vești bune și minuni.

Și pensionarii vor avea parte de o surpriză mare chiar în această perioadă, deși nu se așteptau la așa ceva. Pe lângă pensia pe care o încasează, aceștia vor primi în plus o sumă importantă de bani, conform deciziei autorităților.

Ajutor de Crăciun pentru pensionari

Vești bune pentru acești pensionari. Pe lângă pensia pe care o încasează, aceștia vor primi în plus o sumă de bani care le va fi de mare folos. Mai exact, este vorba despre un ajutor de sărbători, având în vedere că ne confruntăm cu vremuri grele și sprijinul este mereu binevenit.

Anunțul a fost făcut de Daniela Pozânărea, directorul Direcției de Asistență Socială Bacău, care a explicat că autoritățile au decis să vină în ajutorul oamenilor cu o situație financiară dificilă. Mai exact, aproximativ 14.500 de pensionari din municipiul Bacău vor primi tichete sociale în valoare de 150 de lei din partea Primăriei Municipului Bacău, prin Direcția de Asistență Socială.

„Distribuirea tichetelor sociale începe de luni, 20 decembrie, prin factorii poștali direct la domiciliu”, a precizat Daniela Pozânărea, directorul Direcției de Asistență Socială Bacău.

Cei care beneficiază de acest ajutor sunt persoanele care încasează o pensie până în 1.386 de lei. Tichetele sociale au început să fie distribuite încă de luni, 20 decembrie și vor ajunge la timp la toți oamenii.

Ajutor de la stat

Și pensionarii din Alba Iulia vor primi ajutor de la stat.  Primăria Alba Iulia vrea să acorde tichete sociale în valoare de 100 de lei pensionarilor cu venituri reduse, pentru a le aduce acestora o bucurie de Crăciun.

Conform informațiilor oferite de autoritățile locale,  în Alba sunt 1.968 persoane cu vârsta de peste 65 de ani și cu venituri de până la 1.200 de lei, potrivit evidențelor Casei Județene de Pensii Alba. În ceea ce privește criteriile pe care trebuie să le respecte pensionarii pentru a beneficia de tichetele sociale, acestea sunt;

• aibă domiciliul/reședința în Alba Iulia

• aibă venituri de până la 1.200 de lei, inclusiv

• nu aibă datorii către bugetul local.

Actele doveditoare se depun la primărie și de acolo se va face selecția și, ulterior, distribuirea ajutorului. În Bacău este simplu: doar semnezi pentru primirea tichetelor.

Tichetele pot fi folosite atât pentru achiziționarea de hrană, dar și pentru rticole de îmbrăcăminte și încălțăminte, produse de igienă personal, medicamente, unele bunuri de larg consum.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.