S-a spus de-a lungul timpului că Nostradamus, „regele prezicătorilor”, dar și Baba Vanga, cea supranumită „Nostradamus din

Balcani” ar fi anticipat în profețiile lor diferite conflicte majore din istoria omenirii.

Acum, pe fondul inflamării situației din Ucraina și Estul Europei, între Rusia și NATO, lumea se întreabă dacă nu cumva profețiile celor doi ne dau indicii despre ce urmează să se întâmple în 2022.

Baba Vanga (1911-1996), bulgăroaica oarbă care a fost supranumită „Nostradamus din Balcani” a avut profeții despre

declanșarea unei noi conflagrații mondiale. Cea despre care s-a spus că ar fi prezis, printre altele, atacul din SUA din

11 septembrie 2001, considera că Rusia va fi principala câștigătoare la a celui de-Al Treilea Război mondial.

Baba Vanga: „Nimeni nu poate opri Rusia”

În prezent toată lumea este îngrijorată de prezența trupelor ruse la granița cu Ucraina și de amenințările lui Vladimir

Putin la adresa NATO și SUA. Baba Vanga era sigură că Rusia va fi noua putere a lumii.

”Toți se vor dezgheța precum gheața, dar nu mai unul rămâne neatins – Glorie lui Vladimir, Glorie Rusiei. Nimeni nu poate opri Rusia. Toți vor fi îndepărtați de ea, nimeni nu va fi păstrat.

Mai mult, o să devină domnul lumii”, ar fi spus bătrâna într-o profeție.

Citeste si: Europa, pusă în genunchi de Omicron. Mai multe țări au atins noi recorduri de infectări

Ce anunță Baba Vanga pentru 2022
Înainte să moară, Baba Vanga a lăsat câteva previziuni și pentru anul 2022. Predicțiile sale sunt îngrijorătoare, ea susținând că omenirea se va confrunta cu o nouă pandemie, foamete și război. Încă de la finalul anului 2020 se spunea că omenirea va fi, în continuare, afectată de pandemie.

În anul 2022, oamenii ar putea să se piardă complet în realitățile virtuale. Baba Vanga arăta că în anul ce urmează ar putea să izbucnească un război, iar un lider al lumii ar putea fi înlăturat de la putere.

De asemenea, o altă prezicere arată faptul că o colonie de pe Marte ar permite ca Pământul să devină o putere nucleară, cerând independență. Acest lucru ar putea avea loc între 2170 și 2256. O altă prezicere bizară este legată de faptul că un dragon ar putea prelua ”conducerea” Pământului.

Nostradamus, catren despre Rusia care distruge o țară cu numele „Romainie”
La Nostradamus, există, de asemenea, o presupusă referire la România în catrenul 26 din Centuria V: „Din Rusia se apropie în masă / Distrugătorul va ruina acel oraş / Violentă distrugere Romainie va suferi/ Astfel, flăcările Marelui Război nemaiputând fi oprite”.

Românul Vlaicu Ionescu, considerat cel mai important „traducător” al profețiilor lui Nostradamus era de părere că referirea la țara noastră poate fi înțeleasă greșit, potricvit click.ro. Ar fi vorba probabil de o simplă greșeală de ortografie, acel „Romainie” nefiind obligatoriu despre România care, în perioada vieții lui Nostradamus, era la câteva secole de „nașterea” ei ca stat.

Una dintre interpretări ar fi că acest catren vrea să ne atragă atenţia că următorul război mondial îl va începe Rusia, ce va invada ţările vecine de la vest, inclusiv România.

Cine a fost celebra Baba Vanga
Vangeliya Pandeva Gushterova, cunoscută în mod obișnuit ca Baba Vanga, a fost o mistică, clarvăzătoare și herbalistă bulgară. Oarbă de la o vârstă fragedă, ea susține că atunci când era o copilă, a avut loc o „tornadă”, care ar fi ridicat-o în aer și ar fi aruncat-o într-un câmp din apropiere. A fost găsită după o lungă căutare. Martorii au descris-o ca fiind foarte speriată, iar ochii îi erau acoperiți de nisip și praf, nu a putut să-i deschidă din cauza durerii. S-au găsit bani doar pentru o operație parțială pentru a vindeca rănile pe care le suferise, iar acest eveniment a dus la o pierdere treptată a vederii.

Mulți oameni cred despre ea că avea puteri paranormale. Baba Vanga a ajuns în centrul atenției după ce a prevăzut tragedia din 11 septembrie, din SUA. Apoi, a prevăzut cu multe detalii scufundarea submarinului rus Kursk.

Baba Vanga a murit în 1996, dar predicțiile sale se întind pe o perioadă îndelungată, până în 5079, când credea că va avea loc sfârșitul lumii.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.