S-a modificat punctul de pensie în România.

OUG care prevede noua valoare a punctului de pensie a fost publicată deja în Monitorul Oficial încă de

ieri. Iată cât va valora pensia de la data de 1 ianuarie 2022.

Creșterea este de aproape 10% a valorii punctului de pensie stabilit la data de 1 septembrie 2020. Sunt vești bune pentru pensionari!

S-a modificat punctul de pensie în România
Astfel, valoarea punctului de pensie va fi deci de 1.586 lei, iar pensia minimă garantată de stat va ajunge la 1.000 de lei, tot de la data de 1 ianuarie 2022, conform OUG nr. 125/2021, publicată în Monitorul Oficial. Amintim că de la 1 septembrie 2020 valoarea punctului de pensie este de 1.442 lei. Însă începând cu anul 2023, valoarea punctului de pensie o să se majoreze cu rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat, indicatori definitivi, ce sunt cunoscuți în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicați de Institutul Național de Statistică.

De menționat este că majorarea și data de acordare se stabilesc anual prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat, se indică în OUG nr. 125 din 2021.

„Prin derogare de la prevederile art. 86 alin. (2) lit. c) din Legea nr. 127/2019 privind sistemul public de pensii cu modificările şi completările ulterioare, în anul 2022, valoarea punctului de pensie este de 1.586 lei”, se arăta în primul articol al proiectului de OUG.

„Aseară a fost lansată în dezbatere publică pe site-ul Ministerului de Finanţe rectificarea bugetară. În mod informal, pentru că încă nu s-a dat votul şi nu s-a depus jurământul, am luat legătura cu colegii mei din Ministerul Muncii şi din ceea ce am discutat, tot ceea ce s-a postat este suficient să încheiem luna decembrie fără nicio sincopă.

Vreau să-i liniştesc pe parinţii şi bunicii nostri, pe părinţii care au copii. Ceea ce trebuia sa se intample in luna decembrie se va intampla, iar ceea ce s-a spus şi s-a scris în programul de guvernare îl vom regasi în viitorul buget al anului 2022”, anunța, recent, Ministrul desemnat pentru portofoliul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi.

Sprijin pentru pensionari pe perioada iernii
Recent, ministrul a anunțat și că sprijinul pentru pensionari pe perioada de iarnă susținută de coaliția de guvernare.

„Am fost prezent la şedinţa coaliţiei pentru a susţine practic ultima măsură din pachetul social care nu este transformată în act normativ şi anume acel sprijin pe care pensionarii, toţi acei pensionari care au valoarea pensiei până în 1.600 de lei, după majorarea valorii punctului de pensie, vor primi acel sprijin pentru a susţine facturile pe timp de iarnă.

S-a mers pe principiul de solidaritate şi echitate socială. Mă bucur că toţi membrii coaliţiei au înţeles şi au acceptat această măsură care este dată pentru a-i sprijini pe cei mai nevoiaşi dintre părinţii şi bunicii noştri”, spunea Marius Budăi, la finalul şedinţei de luni a coaliţiei de guvernare.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.