Rusia va ataca Ucraina! Experţii americani au anunţat noua dată a invaziei

Invazia Rusiei asupra Ucrainei a primit un nou termen din partea experților militari americani, care vorbeau anterior de un posibil atac între 15-16 februarie 2022.

Pe 20 februarie se încheie Jocurile Olimpice de la Beijing.

Rusia va ataca Ucraina la sfârşitul săptămânii.

Acum trebuie să ne îndreptăm atenția asupra zilei de duminică, 20 februarie 2022, dar și în zilele viitoarei săptămâni.

Potrivit Politico, cu referire la un analist militar, cercetător principal în cadrul Centrului militar-naval de analiză, Michael Kofman, perspectiva unei invazii pe 16 februarie a fost întotdeauna exagerată și ar trebui să se acorde atenție zilei de 20 februarie și zilelor următoare.

Expertul enumeră mai mulți factori care ar confirma seriozitatea raționamentului său. În special, el reamintește că exercițiile militare ruso-belaruse ar trebui să se încheie. Mai ales că, în trecut, departamentul de apărare al Belarusului a declarat că, după exerciții, toți soldații ruși vor părăsi teritoriul republicii.

Un alt argument pentru o posibilă ofensivă a Federației Ruse ar fi încheierea Conferinței de Securitate de la München și rezultatul cu care președintele ucrainean, Vladimir Zelenski, se va întoarce în țară.

Tot pe 20 februarie se încheie Jocurile Olimpice de la Beijing, iar Putin, potrivit presei, nu va începe invazia până nu va avea loc ceremonia de închidere, pentru a nu-l supăra pe liderul chinez Xi Jinping.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat miercuri, 16 februarie, că alianţa „nu a observat nicio detensionare pe teren”, deşi Rusia a anunţat că şi-a retras o parte din armată.

Vladimir Cijov, ambasadorul Rusiei pe lângă Uniunea Europeană, a negat miercuri, 16 februarie, informațiile privind un posibil atac rusesc asupra Ucrainei.

Rusia şi-a crescut prezenţa militară la graniţa cu Ucraina cu aproximativ 7.000 de soldaţi în ultimele zile, a declarat un înalt oficial al Casei Albe Statele Unite miercuri seară, în pofida faptului că Moscova a anunţat o retragere parţială a trupelor, informează CNN.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, marţi, că va avea loc o retragere parţială a câtorva trupe ce şi-au finalizat exerciţiile militare în Crimeea, teritoriul ucrainean anexat de Rusia în 2014. Cu toate acestea, liderii occidentali privesc cu suspiciune afirmaţia preşedintelui rus.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a precizat că alianţa nu a văzut încă „niciun semn de detensionare pe teren”, dar a adăugat că „semnalele trimise de Moscova că diplomaţia ar trebui să continue” sunt motive pentru un optimism prudent.

De asemenea, secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a subliniat într-un interviu, miercuri, că există „o diferenţă între ceea ce spune şi ceea ce face Rusia”. Potrivit declaraţiilor preşedintelui american Joe Biden la începutul acestei săptămâni, numărul de soldaţi plasaţi la graniţa cu Ucraina se ridică la aproximativ 150.000, iar situaţia rămâne „ameninţătoare”.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.