Românii Ar Putea Face Din Nou Armata. Ministrul Apărării: „Avem Nevoie De Soldaţi”

Tinerii din România ar putea face, din nou, Armata.

Ministrul Apărării a declarat că Armata Română se află în plin proces de creşterea a capacităţii operaţionale.

Românii ar putea face din nou Armata. Vasile Dîncu a făcut noi precizări despre proiectul privind stagiul militar voluntar.

Românii ar putea face iar Armata

Vasile Dîncu a declarat că armata română se află în mijlocul unui proces de creştere a capacităţii operaţionale, precizând că noile trupe vor completa trupele americate existente în prezent în România.

„Aceste trupe care vor veni completează trupele americane existente în acest moment, înainte de a veni aceşti 1.000 de soldaţi, aveam aproape 1.000 de oameni care sunt deja în România, şi care completează forţa noastră armată”, a declarat Vasile Dîncu la Profit TV.

Declarația ministrului Apărării a fost făcută după anunţul SUA privind desfăşurarea de trupe suplimentare în Europa de Est, inclusiv în România.

„Noi suntem pregătiţi în acest moment, avem scenarii pentru toate situaţiile, ne-am pregătit în teatrele de operaţii, am făcut achiziţii importante în ultima vreme. (…) Suntem în mijlocul unui proces de creştere a capacităţii operaţionale a Armatei române. Aceste lucruri care vin şi le facem cu repeziciune, acum, completează de fapt o postură a României la Marea Nagră, importantă. Suntem consideraţi în NATO un furnizor de securitate în zonă, ne vom adapta această capacitate”, a mai precizat Dîncu.

Ministrul Apărării a transmis că România are nevoie de soldaţi profesionişti, de tehnicieni din toate domeniile, precizând că războiul hibrid cere soldaţi din toate categoriile.

„ Avem nevoie de soldaţi profesionişti, de tehnicieni din toate domeniile, pentru că o armată modernă nu e doar din infanterişti, care înseamnă inima sistemului ci şi de informaticieni, specialişti chiar din ştiinţe socio-comportamentale. Războiul hibrid cere soldaţi din toate categorile”, a mai spus Vasile Dîncu.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.