Romania temperaturi exrtreme

România a fost martora unei clime extrem de ciudate. În ultima perioadă, temperaturile extrem de ridicate au corelat cu cele foarte scăzute și se pare că vremea o ia razna din nou.
Meteorologii avertizează că urmează o perioadă extrem de ciudată, în care vremea ne va surprinde radical.

Vine viscolul în România

Meteorologii de la ANM anunță ploi, ninsori puternice, viscol, dar și temperaturi care ajung chiar și până la -19 grade chiar cu o zi înainte de Crăciun. Deși soarele dădea speranțe că va ieși pe cer, se pre că lucrurile s-au schimbat și vremea nu va mai fi la fel de frumoasă precum credeam.

Vremea se strică chiar înainte de Crăciun, deși specialiștii spuneau că vom avea parte de temperaturi extrem de ridicate. ANM a emis un cod galben de ninsori puternice, valabil în mai multe județe ale țării. Elena Mateescu spune că va ninge considerabil, mai ales la munte, unde vor fi înregistrate și temperaturi extrem de scăzute.

Astfel, potrivit meteorologului, miercuri a fost cea mai friguroasă noapte din istoria măsurătorilor naţionale. Mai exact, cel mai rece a fost la Băile Herculane, de -19.4 grade Celsius.

Pe de altă parte, există în vigoare și alte alerte de ploi puternice tot în următoarele ore. Până în ziua de Crăciun va ploua aproape în toată țara și se va forma polei, având în vedere că va fi foarte frig.

Vestea bună este că vremea își revine de sărbători și chiar în ziua de Crăciun. Mai exact, vremea va fi rece până în această noapte, după care doar cerul și vântul va sufla în general slab. Temperaturile minime vor fi cuprinse acum între -7 și -5 grade.

Cum e vremea de sărbători
Încă din dimineața de Crăciun se va încălzi. Temperatura maximă va fi de 5 – 6 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 2 grade, dar asta înzonele mai înalte, pentru că în restul țării vor fi temperaturi și de 13 grade.

După Crăciun, vremea va continua să se încălzească. În perioada 25.12.2021 ora 08:00 – 26.12.2021 ora 10:00, temperaturile vor fi cu mult peste cele obișnuite în ultima decadă a lunii decembrie, lucru la care nu se aștepta nimeni.

Astfel, maxima va fi de 11 – 12 grade, iar minima de 1 – 2 grade. Chiar dacă soarele nu va ieși mereu dintre nori și va sufla și vântul, va fi destul de cald. Spre seară, însă, se va semnala ceața.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.