România este în doliu! O mare româncă s-a stins

În ultima perioadă, mai mulți romani celebri au plecat dintre noi, lăsând în urmă numai lacrimi și Tristețe, dar și o mare avere culturală.

Primim acum vestea că o pictoriță si poetă celebră ne-a părăsit la venerabila vârstă de 91 de ani.
A murit Felicia Donceanu

Felicia Donceanu a fost una dintre cele mai cunoscute pictorițe și poete de la noi din țară. Se bucura de mare succes, chiar și acum, la venerabila vârstă de 90 de ani. În doar câteva zile, pe 28 Ianuarie, artista ar fi împlinit 91 de ani dar, din nefericire, nu a mai apucat acest mare eveniment.

Anunțul trist a fost făcut de Casa Artelor Dinu Lipatti, prin intermediul regizoarei și directoarei Alice Barb. Colegii au transmis că lipsa artistei se va simți din plin, pentru că lucrările sale au fost mereu prezente la loc de veci și s-au bucurat de admirația tuturor.

Cei care au iubit-o susțin că toți sunt șocați de plecarea ei și și-ar fi dorit să o aibă mai mult timp alături, pentru a se bucura de munca sa.

„Ne-am bucurat de prezenţa fermecătoare a compozitoarei la nenumărate evenimente, lucrările sale fiind prezente în repertoriul artiştilor invitaţi în cadrul evenimentelor organizate de Casa Artelor Dinu Lipatti.

Felicia Donceanu, drum lin în lumea stelelor pe care le veţi încânta cu minunatele şi fragilele dumneavoastră armonii! Dumnezeu să vă odihnească în pace şi lumină”, este anunțul făcut de Alice Barb pe Facebook.

Felicia a avut o carieră de succes

Felicia a fost o femeie extrem de talentată, care a cochetat, pe lângă pictură și poezie, și cu absolventă a Conservatorului de Muzică „Ciprian Porumbescu”, unde a învățat sub îndrumarea lui Mihail Jora și s-a îndrăgostit pe deplin de acest domeniu.

De-a lungul timpului a intrat în contact cu cele mai cunoscute personalități ale țării. George Breazul, Ioan D. Chirescu, Theodor Rogalski, Emilia Comișel sau Mircea Basarab sunt oamenii pe care i-a întâlnit în drumul său.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.