Revenim la normalitate? Bill Gates a făcut anunțul pentru anul 2022: „Decesele de COVID vor scădea. Rata de mortalitate va fi ca la gripă”

Bill Gates, fondatorul Microsoft, spune că, în opinia lui, numărul infectărilor şi deceselor Covid va scădea considerabil în 2022, în măsura în care tot mai multe persoane aleg să se imunizeze.

Rata de infectare şi deces va ajunge la un nivel similar cu cea a gripei până la jumătatea anului 2022, dacă nu va apărea o variantă mai agresivă a Covid, a mai spus Bill Gates.

„Vaccinurile sunt o veste bună, iar problemele de aprovizionare vor fi rezolvate în mare parte după jumătatea anului următor, așa că vom fi limitați doar de logistică și de cerere”, a adăugat miliardarul.

Pfizer a anunțat în această săptămână că a semnat un acord prin care mai multe companii vor putea produce pastila sa anti-COVID, odată ce va fi aprobată, pentru a facilita accesul populațiilor din zonele sărace la tratament. Medicamentul ar reduce cu 90% decesele de COVID, iar experții sunt de părere că acordul semnat de gigantul farmaceutic va grăbi finalul pandemiei.

Bill Gates investeşte 120 de milioane USD pentru a facilita accesul la un medicament împotriva COVID-19

Fundaţia Bill şi Melinda Gates a anunţat că investeşte 120 de milioane de dolari pentru a facilita accesul la o pastilă anti-COVID-19.

Laboratorul american Merck a dezvoltat un medicament, Molnupiravir, care reduce foarte mult riscul de spitalizare şi de deces atunci când este administrat în primele zile după infectarea cu noul coronavirus.

Tratamentul bazat pe comprimate, prin urmare uşor de administrat, oferă o alternativă mult aşteptată la vaccinuri, în special pentru ţările care întâmpină dificultăţi în achiziţionarea de seruri anti-COVID-19.

Unii producători de medicamente generice au declarat că „pot produce cu uşurinţă 10 milioane de tratamente pe lună, însă problema este că nu vor face, probabil, acest lucru până când nu vor vedea care este cererea şi cine va plăti”, a spus preşedintele diviziei de sănătate globală din cadrul fundaţiei, Trevor Mundel.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.