Războiul s-ar putea încheia RAPID –>

Ucraina și Rusia au ajuns deja în a doua zi de război și lucrurile nu stau deloc bine.

Au fost înregistrate deja o mulțime de victime și situația este una extrem de dificilă în țara vecină.

Se pare, însă, că rușii sunt pregătiți să lase armele jos, dar doar dacă ucrainenii se supun dorinței lor.

Rusia și Ucraina, aproape de pace

Ucraina este abia la a doua zi de război, dar pierderile sunt deja mari.

Locuitorii și cei care luptă în prima linie speră că lucrurile vor reveni cât mai repede la normal, pentru că situația deja se agravează și tot mai mulți oameni își pierd viața în această luptă.

Rusia este pregătită de terminarea atacului, dar se pare că cere ceva în schimb.

Ministrul de Externe de la Moscova, Serghei Lavrov, a explicat că armata rusă nu intenţionează să ocupe Ucraina, ci doar să asigure “demilitarizarea” ţării.

Astfel, armata rusă le cere ucrainenilor să lase armele jos și să nu încerce o alianță cu forțele externe, respectiv NATO sau SUA.

“Noi suntem pregătiţi pentru negocieri, în orice moment, prin condiţia ca forţele armate ucrainene să asculte apelul nostru şi să depună armele. Nu vrem ca Ucraina să mai fie controlată din exterior”, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, Serghei Lavrov.

Serghei Lavrov s-a întâlnit și cu ministrul de externe al LPR, Vladislav Deinego și prim-adjunct al ministrului de externe al RPD Serghei Peresada, căruia i-a mărturisit că războiul a izbucnit din cauza încercării Ucrainei de a se apropia de parteneri.

Militarii ucraineni morți, decorați post mortem
Rușii au pătruns încă de ieri pe Insula Șerpilor, unde au făcut ravagii. Armata a cerut grănicerilor ucraineni să lase armele jos și să se predea, dar aceștia au refuzat și au înfruntat eroic atacurile inamicilor, până în ultimul moment.

Soldații ucraineni au fost avertizați că dacă nu se vor preda, va începe focul, lucru ce s-a și întâmplat. O navă rusească a pătruns pe Insulă și a ucis toți cei 13 grăniceri aflați acolo.

„Aceasta este o navă de război militară. Aceasta este o navă de război militară rusă. Vă sugerez să vă lăsați armele și să vă predați pentru a evita vărsarea de sânge și victime inutile. În caz contrar, veți fi bombardați”, a fost mesajul transmis de ruși.

„Navă de război rusească, du-te naibii”, a spus unul dintre militarii ucraineni, înainte de a fi ucis. A început apoi bombardamentul, în urma căruia nu a mai supraviețuit nimeni. Președintele ucrainean a precizat că ei vor fi decorați postum cu titlul de „Erou al Ucrainei”.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.