Raed Arafat AVERTIZEAZA dupa decizia CCR

Share

Raed Arafat a făcut declarații de ultimă oră după ce Curtea Constituțională a României a anunțat că obligativitatea purtării măștii de protecție este neconstituțională. În acest context, Șeful Comandamentului pentru Situații de Urgență a făcut apel la răbdare și responsabilitate.

Șeful DSU: măsura nu se aplică la spațiile închise

Raed Arafat a atras atenția că decizia Curții Constituționale a României nu se aplică la spațiile închise și a făcut apel la răbdare și responsabilitate. Șeful DSU a subliniat că este o problemă problemă procedurală și că până va fi publicată, măsurile actuale rămân valabile.

Decizia privește procedura prin care s-a adoptat Ordonanţa de Urgenţă din care lipsește, înțeleg, avizul Consiliului Legislativ, care este aviz consultativ, dar obligatoriu. (…) După ce se publică există 45 de zile de corectare, timp în care legea se suspendă după care se anulează din corpul ordonanței, a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat: suntem pe trend de scădere

Șeful Comandamentului pentru Situații de Urgență a precizat că numărul cazurilor de infectare cu virusul este în scădere și că ar trebui să fim atenți să nu stricăm momentul. Potrivit lui Raed Arafat, curând vom trece la măsurile de relaxare. El a mai precizat că s-ar întâmplat dacă nu vom mai purta masca de protecție nici în spațiile închise.

Dacă dorim în faza asta şi în spaţiul închis să nu se poarte să ne trezim acasă cu toții izolați..a precizat Raed Arafat.

Reamintim faptul că marți, 15 februarie 2022, Curtea Constituțională a decis că purtarea măștii de protecție în spaţiile publice, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă este neconstituțională.

Decizia Curții este definitivă și obligatorie. Judecătorii CCR au constatat că Guvernul Orban nu a cerut avizul Consiliului Legislativ pentru ordonanța prin care s-a stabilit instaurarea obligativității purtării măștii de protecție, potrivit articolului 79.

Facem precizarea că OUG rămâne în vigoare până la publicarea motivării Curții Constituționale a României în Monitorul Oficial, iar asta poate dura până la 30 de zile.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.