Raed Arafat, avertisment în ziua în care s-au înregistrat aproape 20.000 de infectări: „Este risc să apară creşteri mai mari”

Raed Arafat a făcut noi precizări privind evoluţia pandemiei de coronavirus în România.

În ziua în care au fost raportate aproape 20.000 de infectări, şeful DSU îi îndeamnă pe români să se vaccineze

deoarece vaccinul reprezintă singura soluţia în lupta împotriva virusului.

Raed Arafat avertizează că un număr foarte mare de infectări poate avea un impact serios asupra sistemului sanitar.

Şeful DSU spune că singura soluţie pentru a împiedica îmbolnăvirea gravă şi decesul este doar vaccinul împotriva coronavirusului. Acesta a vorbit în cadrul unei conferinţe de presă despre evoluţia valului 5 în România.
„Vaccinarea ramane solutia pentru a impiedica imbolnavirea grava si decesul. Majoritatea persoanelor care decedează în secţiile ATI sunt persoane nevaccinate.

In 13 ianuarie am avut 9785 de cazuri, in 20 ianuarie avem 19.105 cazuri. La terapie intensiva cresterea este mai lenta. Varianta omicron cauzeaza mai putin imbolnaviri grave. Avem o crestere de peste 100 de cazuri la ATI intr-o saptamana.
În 12 ianuarie aveam 887 de localitati cu incidenţa intre 1 si 3 la mie, in 19 ianuarie avem 1193 de localitati cu rata de infectare între 1 şi 3 la mie.

Toate judetele inregistreaza noi localitati care au trecut de 3 la mie. Suntem pe un trend ascendent semnificativ şi trebuie sa fim atenti pe partea de pregatire si prevenire. Revenim la toate masurile recomandate de Ministerul Sănătăţii, mai ales la purtarea măştii de protecţie.

Avem din ce in ce mai multe infectari. Putem sa ne asteptam la cresteri mai rapide. Daca ajungem la un număr foarte mare de infectari, putem să ajungem si la un impact mai serios pe sistemul sanitar. Daca esti simptomatic, testează-te înainte să te duci la locul de munca. Astfel evităm sa ne trezim că un intreg birou este infectat.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.