Raed Arafat, avertisment despre varianta Omicron. „Situaţia este – >>

Șeful Departamentului de Stat pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, consideră că varianta Omicron a noului

coronavirus va înlocui cel mai probabil varianta Delta și că nu este exclus să apară şi alte mutaţii îngrijorătoare ale SARS-Cov2.

Secretarul de stat din MAI spune că situația este destul de serioasă și că, în continuare, vaccinul poate să fie cea mai

importantă soluție pentru a opri răspândirea și a diminua impactul asupra sistemului sanitar.

„Cu cât această variantă începe să se răspândească mai repede, la un moment aşa cum varianta Delta a înlocuit varianta precedentă ei, varianta Omicron va înlocui varianta Delta şi va deveni cea predominantă”, a declarat joi seara Raed Arafat

Raed Arafat: „Situaţia este una destul de serioasă”
„Oamenii trebuie să înţeleagă că situaţia este una destul de serioasă şi că trebuie respectate unele reguli”, a mai spus Raed Arafat la Antena 3 .

Experții infecționiști au anunțat că varianta Omicron a noului coronavirus poate deveni majoritară în Europa, chiar în următoarele luni. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții Centrului European de Prevenire şi Controlul Bolilor (ECDC).

Conform ECDC, cu sediul la Stockholm, „datele preliminare sugerează un avantaj substanţial” al noii varinate omicron asupra variantei indiene (Delta), dominantă în prezent.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.