Prognoza meteo. Vreme neobișnuită în ultima lună de iarnă. Meteorologii au anunțat –>>

Vremea în România a fost extrem de schimbătoare în ultima perioadă.

Temperaturile extrem de scăzute au corelat cu cele foarte ridicate, mult mai mari decât ar fi normal pentru finalul iernii.

Meteorologii avertizează că lucrurile o iau razna și termometrele vor indica valori exagerat de mari pentru luna februarie.

Temperaturi-record în luna februarie
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza de vreme pentru următoarea perioadă, iar meteorologii anunță surprize mari în toată țara. Se pare că temperaturile vor oscila, dar vor crește radical zilele care urmează, deși ne aflăm la finalul iernii.

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice săptămâna aceasta, în toate regiunile. Chiar și la munte va fi mai cald decât de obicei și nu va mai ninge puternic.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile extracarpatice, dar și local excedentar în nord-vestul țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval. Temperaturile maxime ajung la 16 grade Celsius, iar în Oltenia se vor apropia chiar si de 18-19 grade.

Când revine frigul
Până în jurul datei de 18 februarie, vremea se va încălzi treptat. Oltenii sunt cei mai privilegiați, pentru că în această zonă va fi cel mai cald. Din 19 februarie, însă, vor mai scădea temperaturile, dar nu este vorba despre o răcire radicală.

În Muntenia, media maximelor termice va fi în creștere până în data de 19 februarie, când se va situa în jurul valorii de 15 grade. Ploile vor lipsi în tot acest interval, dar din 20 Februarie va creste probabilitatea de precipitații.

Și la mare va fi destul de cald, dar din 19 Februarie se va mai răci vremea. Va urma o răcorire treptată, astfel că temperaturile maxime vor ajunge să atingă în medie 8 gade, în jurul zilei de 24 februarie.

În Maramureș și Moldova se va încălzi zilele următoare, maximele ajungând și la 11 grade Celsius. Ninsorile vor reveni din 19 Februarie, la fel și temperaturile scăzute.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.