Președintele Ucrainei înființează o LEGIUNE INTERNAȚIONALĂ – >>

Președintele Ucrainei înființează o legiune străină internațională a voluntarilor care vor să susțină Ucraina în lupta

împotriva rușilor. Volodimir Zelenski a făcut un anunț în acest sens, duminică, 27 februarie 2022, în contextul în care războiul este în plină desfășurare.

Volodimir Zelenski înființează o legiune străină internațională

Președintele ucrainian i-a îndemnat pe cetățenii europeni care au experiență de luptă să meargă în Ucraina să dea o mână de ajutor împotriva invaziei ruse și pentru a ajuta, astfel, întreaga Europă.

Dacă aveţi experienţă de luptă (…), puteţi veni în ţara noastră pentru a apăra Europa. (…)Aceasta va fi o dovadă cheie a susţinerii voastre pentru ţara noastră, a precizat Volodimir Zelenski.

Oficialul le-a transmis un mesaj de încurajare armatelor ucrainiene care depun toate eforturile pentru a-i îndepărta pe ruși. Zelenski le-a spus soldaților să rămâne puternici.

Președintele Ucrainei a avut un mesaj pentru liderii europeni pe care i-a întrebat cum se vor apăra pe ei dacă sunt atât de lenți în a ajuta Ucraina.

Cum o să vă apăraţi pe voi dacă sunteţi atât de lenţi în a ajuta Ucraina? a întrebat retoric, Zelenski.

Președintele Ucrainei a refuzat oferta rușilor de a negocia la Minsk
Volodimir Zelenski a refuzat oferta rușilor care i-au propus să meargă să negocieze în Minsk, Belarus. Liderul ucrainian a spus că le-a propus rușilor alte orașe, de unde nu se trage cu rachete. El a precizat că este deschis la dialog, pentru a pune capăt luptelor, dar a insistat ca negocierile să aibă loc Instanbul sau Varșovia.

Kremlinul a anunțat duminică,27 februarie, că o delegație rusă formată din oficiali din ministerele de Externe și Apărării, precum și din cabinetul lui Putin, a sosit deja la Belarus unde îi așteaptă pe ucrainieni.

Președintele Ucrainei a declarat că alte orașe pot fi folosite pentru aceste discuții între țara sa și Moscova, întrucât Rusia a atacat Ucraina și de pe teritoriul Belarusului și astfel, și aceștia sunt implicați în război.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.