Președintele Klaus Iohannis a făcut anunțul

Klaus Iohannis a anunțat că salută decizia Statelor Unite de a-și spori prezența militară în România,

pe fondul tensiunilor recente dintre Rusia și țările occidentale pe tema conflictului din Ucraina.

1000 de militari americani vin în România

Președintele României, Klaus Iohannis, salută anunțul de astăzi al Statelor Unite ale Americii referitor la desfășurarea, în România, a unui Batalion de tip Stryker cu 1.000 de militari americani care va fi prezent în țara noastră începând cu această lună.

Această contribuție semnificativă reprezintă o demonstrație fără echivoc a solidarității Statelor Unite, ca aliat și principalul partener strategic al României, în contextul eforturilor de consolidare a descurajării și apărării pe Flancului Estic al NATO, inclusiv în România, ca răspuns la actualele evoluții îngrijorătoare de securitate din Vecinătatea Estică, a anunțat Administrația Prezidențială.

Prin intermediul acestui comunicat, Klaus Iohannis precizează că desfășurarea în România a efectivelor Statelor Unite ale Americii în cursul acestei luni demonstrează angajamentul ferm al SUA în favoarea aprofundării parteneriatului transatlantic.

Șeful statului și-a exprimat speranța că venirea militarilor americani în România va avea și un rol important de descurajare a oricăror evoluții negative de securitate în regiune, în actualul context.

SUA trimite 1000 de militari în România

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului a anunțat miercuri, 2 februarie 2022.decizia Statelor Unite de a trimite trupe suplimentare în Europa. Este vorba de 2.000 de soldați americani care vor ajunge în Germania și Polonia. Potrivit anunțului, din Germania vor fi dislocați aproximativ 1.000 de soldați americani în România, ca urmare a situației tot mai tensionate din Ucraina.

La nivel național, rezerviștii au primit acasă un ordin de mobilizare, iar ulterior Ministrul Apărării a făcut declarații cu privire la activarea lor. El a ținut să precizeze că este vorba doar despre o procedură de verificare care se desfășoară anual și care nu vizează nicio mobilizare, cel puțin nu deocamdată.

Rezerviștii au primit un document emis de Ministerul Apărării Naționale în baza articolului 26 din Legea 355/2009 privind regimul stării de mobilizare parțială sau totală a forțelor armate și al stării de război.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.