O româncă care avea în grijă un bătrân italian, l-a răpit pentru a-l obliga să se căsătorească cu ea ==>

O româncă în vârstă de 47 de ani, care era angajată să îngrijească un bătrân în Italia, a fost arestată după ce a fost găsită în autoturism cu cel de care ar fi trebuit să aibă grijă.

Bărbatul în vârstă de 94 de ani fusese răpit de femeie.

Potrivit presei italiene, românca voia să îl oblige pe pensionar să se căsătorească cu ea.

Acțiunea a avut loc în localitatea italiană Spezia. Oamenii legii au fost semnalați chiar de fiica bătrânului, care se pare că este destul de înstărit. Românca l-ar fi convins pe italian să iasă din casă sub pretextul că îl va duce la medic.
,,Femeia avea la ea atât documentele sale cât şi pe cele ale bărbatului. Nu este exclusă ipoteza unei nunţi improvizate, în urma căreia femeia ar fi devenit extrem de bogată”, informează Poliţia din Spezia, potrivit cittadellaspezia.com.

Femeia de cetățenie română a fost arestată şi îşi aşteaptă sentinţa în închisoarea pentru femei din Pontedecimo.
Românca îl avea în grijă pe bătrân de aproape patru ani înainte să-l răpească, mărturisesc rudele italianului, doar că atitudinea femei se schimbase în ultima perioadă.

Peste un milion de români îngrijesc bătrânii din Italia
Presa italiană vorbește adesea despre sindromul care îi poartă numele și care afectează mii de români.

,,Nicoleta, ești dezgustătoare! Nicoleta, fă curat! Nicoleta, taci!” ”Le aud mereu, acele voci….Țipetele bătrânului bolnav de Alzheimer și ale soției lui încă îmi răsună în urechi”, mărturisește Nicoleta, o fostă badantă.
La umbra unui copac, îmbrăcată într-un pardesiu negru care o face să pară mult mai în vârstă, Nicoleta stă cu privirea fixă la hortensiile clinicii. La fiecare prânz, este pe aceași bancă. După zece ani ca îngrijitoare, acum nu mai are de cine să aibă grijă, nici măcar ea însăși. Își petrece timpul în terapie. Corriere de la Sera i-a luat un interviu pentru a exemplifica efectul pe care munca din Italia o are asupra românilor, în special asupra femeilor.

,,Când m-am întors acasă, în 2012, mi-am dat seama că vorbeam cu vocile. M-am simțit prizonieră, nu puteam dormi niciodată, simțeam nevoia să fug. Am avut atacuri de panică, am plâns. Cei doi fii ai mei s-au uitat la mine de parcă aș fi fost o străină. Și aveau dreptate: crescuseră fără să mă vadă, trecuse prea mult timp… Până la urmă, au plecat”, a spus Nicoleta.

În Italia aproximativ un milion de români lucrează ca îngrijitori din România, conform sursei citate. Doar Siria are mai mulți migranți în Europa.

La institutul de psihiatrie Socola din Iași pacienți precum Nicoleta sunt peste două sute pe an. Deprimați, lipsiți de poftă de mâncare, schizofrenici, obsedați, suferind de insomnie, atacuri de panică și halucinații. Sinucigași. Acești îngrijitori pe care italienii îi iau în casele lor devin, în schimb, simple umbre ale oamenilor care au fost când se întorc în țară.

,,Tulburarea lor are un nume științific care sună ca un afront pentru țara noastră, cei mai mari importatori din Europa de afecțiune plătită: Sindromul Italia”, scrie ziarul online italian.

Afecțiunea a fost diagnosticată și a primit acest nume pentru prima dată de doi psihiatri din Kiev: în 2005, au observat simptome comune la mai multe femei din Ucraina, România și Moldova, dar și din Filipine sau America de Sud. Toate au emigrat ani de zile pentru a ajuta bătrânii din Europa bogată, departe de copiii și soții lor.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.