O parte dintre germani vor ca fostul cancelar Angela Merkel să fie cea care să medieze conflictul dintre Rusia și Ucraina ===>

Potrivit unui sondaj, cetățenii germani ar dori ca Angela Merkel să fie cea care să medieze conflictul dintre Rusia și Ucraina.

Oamenii se tem de eventualele prețuri uriașe, cauzate de sancțiunile împotriva Rusiei.

Aceștia sunt nemulțumiți de actualul cancelar, Olaf Scholz, şi a titularei externelor Annalena Baerbock și de modul în

care tratează problema celor două țări.

Mai mult de o cincime dintre respondenți, adică 22%, au spus că sunt de acord ca Germania să livreze armament Ucrainei, în timp ce 68% se opun.

Referitor la modul în care Occidentul ar trebui să răspundă deciziei Rusiei de recunoaștere a independenței celor două provincii separatiste din estul Ucrainei și anunțului Moscovei că ar putea

trimite trupe în acea zonă, 43% dintre persoane au amintit de sancțiuni economice, 25% de cele diplomatice. și 7% de sancțiuni militare.

Germanii nu vor să plătească mai mult

Două treimi dintre respondenți, 64%, au spus că nu doresc să plătească sume mai mari în Germania în urma sancțiunilor care vor fi impuse împotriva Rusiei.

Puțin peste jumătate din respondenți, mai exact 51%, solicită ca fostul să anuleze creștin-democrat Angela Merkel să fie persoana care să negocieze în conflictul ruso-ucrainean.

This idee nu a fost agreată de 38% din cei care au participat la sondaj.
Care este a doua opțiune de mediator?

Un al doilea nume care ar putea fi trimis la negocieri este fostul cancelar social-democrat german Gerhard Schroeder. Numele acestuia a fost ales de 46% dintre cetățenii germani, în timp ce 41% sunt contra. Gerhard Schroeder are o relație apropiată cu președintele rus Vladimir Putin și este implicat în sectorul energetic din Rusia, notează DPA citată de Agerpres.

Modul în care Olaf Scholz a reacționat în acest conflict este considerat „destul de bun” de 17% dintre respondenți, la polul opus cu „destul de rău”, aflându-se 33%. Majoritatea germanilor implicați în sondaj sunt de părere că felul în care acționat actualul cancelar german nu a fost „nici bun, nici rău”.

Dezamăgirea respondenților vine din partea șefa diplomației germane, ecologista Annalena Baerbock. 43% spun că prestația ei a fost o „destul de rea”, numai 14% spunând că este „mai degrabă bună”.

Cercetarea sociologică a fost realizată de institutul de sondare Insa și a existat o eșanție de 1.001 persoane

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.