O familie din Arad a invatat de pe internet cum sa faca bani.

O familie din localitatea Paulis, judetul Arad, a reusit sa puna pe picioare o super-afacere pornind de la cateva sfaturi

de pe Internet si cu o idee fara concurenta in zona.

Doina si Ioan Ciuban cultiva si vand mirodenii precum salvie, rosmarin, busuioc, coriandru, echinaceea, oregano, iar indeletnicirea le aduce venituri substantiale.

Cei doi aveau pana nu demult cu totul alte job-uri. Barbatul muncea in constructii, iar Doina lucra acasa, unde avea deschis un salon de coafura.

„In timpul liber lucram gradina casei pentru a ne produce legume pentru noi, iar surplusul il vindeam la vecini sau la clientii din coafura. Am hotarit sa ne facem un solar mai mare si eu fiind acasa sa ma ocup si de agricultura pentru a ne suplimenta veniturile. Pe langa solar am mai luat in arenda doua hectare de teren agricol la 5 kilometri de casa unde am incercat sa punem varza, ardei, porumb. Caram apa cu butoaie in masina Dacia si udam cu canita la fir. Dupa trei ani in care nu am castigat nimic am cheltuit tot ce mai faceam in coafura si sotul in constructii, am acumulat datorii si la prieteni. Cu timpul, am renuntat si am luat in arenda o gradina langa casa si am pus doar legume. Suprafata pe care o lucram este de aproximativ 25 de ari”, povesteste Doina Ciuban.

In cei cinci ani de legumicultura, cei doi soti au studiat pe internet, mai ales iarna cand nu aveau de lucru in gradina, cum se lucreaza in alte tari. Au citit despre tehnologie, seminte, tratamente, comert civilizat. Tot ce credeau ca le va fi de ajutor. S-au documentat la ce folosesc mirodenile, ce soiuri se pot cultiva la noi, iar acum au in gradina salvie verde si rosie, busuioc verde si rosu, rosmarin, tarhon, coriandru, fenicul, anason, menta, roinita, oregano, majoran, lavanda, cimbru, sofranel, isop.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.