Nu a mai băut apă un an de zile și spune că s-a hidratat doar cu „apă vie”, adică sucuri din fructe și legume. Cum arată femeia acum. FOTO

Sophie Patrik are 35 de ani, este specialistă în nutriție și antrenoare de yoga, locuiește în Bali și de mai bine de un an a devenit adepta dietei „dry fasting” (n.r. – postul uscat).

Practic, prin acest „regim”, Sophie refuză să mai consume apă și se hidratează doar cu „apa vie”, cum o numește ea, din fructe, legume sau alte alimente solide care au în compoziție apă. De când face acest lucru, Sophie Patrik susține că nu mai are dureri articulare, a scăpat de pungile de sub ochi, pielea a început să capete strălucire și are mai multă energie ca niciodată.

„M-am confruntat mult timp cu o inflamare la nivelul feței și a articulațiilor. Arătam de parcă sufeream de o boală. Medicii îmi spuneau că nu este nimic în neregulă cu mine și că pot scăpa de pungile de sub ochi cu ajutorul chirurgiei plastice”, a explicat femeia, potrivit presei internaționale.

Ajutorul a venit din partea unui prieten, adept și el al „postului uscat”, care i-a sugerat să încerce această metodă pentru a scăpa de problemele pe care le avea: „Am auzit de la dieta aceasta de la un amic, am decis să o încerc și am observat imediat rezultatele. Apa de la robinet și apa îmbuteliată îmi suprasolicită rinichi și mă balonează. Nu am nevoie de ea pentru a mă hidrata.”

Acest regim nu permite consumul alimentelor lichide. Conform specialiștilor în sănătate, renunțarea completă la consumul de apă poate fi extrem de periculos pentru sănătate și poate contribui la apariția unor probleme precum deshidratrarea, scăderea tensiunii arteriale, afecțiuni renale și urinare, deficiențe nutritive sau chiar stări de leșin.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.