NOI SIMPTOME ale tulpinii Omicron! Cat de grava este situatia?Medicul a facut declaratii: „Cei mai mulţi pacienţi se plâng de…” –>>

Medicul Angelique Coetzee, cel care conduce Asociaţia Medicală din Africa de Sud (SAMA), vine cu precizări de ultimă oră referitoare la varianta Omicron care a fost descoperită în Africa de Sud în urmă cu doar câteva zile.

Medicul Angelique Coetzee vine cu vești încurajatoare. Într-un interviu acordat pentru BBC, acesta anunță că persoanele din Africa de Sud care s-au infectat cu tulpina Omicron a noului corona.virus nu au dezvoltat forme grave ale bolii.

„Până acum, cazurile depistate în Africa de Sud nu sunt grave”, a afirmat Angelique Coetzee. Pe de altă parte, aceasta a mai adăugat că în momentul de față, ccercetările privind noua variantă de coro.navirus, detectată pentru prima dată în Africa de Sud, sunt încă într-un stadiu foarte incipient, adăugând că doar 24% din populaţia ţării este complet va.ccinată.

În ceea ce privește simptomele bolii, Coetzee anunță că pacienții acuză oboseală extremă, dar și dureri de corp, acest lucru find remarcat în special la persoanele tinere.

„Cei mai mulţi pacienţi se plâng de dureri în corp şi de oboseală, oboseală extremă şi acest lucru se întâmplă la persoane tinere, nu la persoanele în vârstă”, a mai spus ea.

Totodată, aceasta a mai adăugat că până în prezent pacienții infectați nu au ajuns încă la spital. Pe de altă parte, medicul sud-african şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu efectele pe care noua variantă ar putea să o aibă asupra persoanelor în vârstă care suferă de afecțiuni precum boli de inimă sau diabetul.

În concluzie, Coetzee subliniază faptul că simptomele infectării cu varianta Omicron sunt mai neobișnuite, însă mai ușoare decât s-ar fi așteptat specialiștii. Ea a ținut să reamintească că a fost prima care a alertat cu privire la posibilitatea unei noi variante după ce la cabinetul ei din Pretoria s-au prezentat, la începutul lunii noiembrie, pacienţi cu simptome neobişnuite de corona.virus care s-au plâns de oboseală severă.

Mai exact, Coetzee a fost primul medic sud-african care a alertat autorităţile în legătură cu pacienţi care au contractat o nouă variantă de CO.VID-19, pe 18 noiembrie.

Amintim faptul că varianta Omicron a fost clasificată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii drept o „variantă îngrijorătoare”, care are un potenţial de reinfectare mai mare decât al celorlalte variante.

Noua variantă a coron.avirusului a fost depistată pe data de 24 noiembrie în Africa de Sud, iar de atunci și până astăzi, mai multe țări au luat măsuri drastice pentru a stopa infectarea. Cehia, Franța, Olanda, Marea Britanie, SUA, dar și România, sunt doar o parte dintre țările care au impus restricții pentru persoanele care se întorc din Africa de Sud.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.