Noi restricții stabilite de Comitetul Național pentru Situații de urgență pentru români. Măștile textile nu vor mai fi acceptate

Valul 5 al pandemiei de Covid-19 a impus și în România impunerea unor noi măsuri menite să protejeze populația.

Comitetul Național pentru Situații de urgență a aprobat astăzi o serie de măsuri ce urmează să intre curând în vigoare, iar Ministru Alexandru Rafila a transmis câteva clarificări în ceea ce privește această situație.

Noi restricții stabilite de Comitetul Național pentru Situații de urgență pentru români. Măștile textile nu vor mai fi acceptate

Una dintre măsurile pe care românii vor fi nevoiți să o respecte este legată de folosirea măștii atât în spațiile publice închise, cât și în cele deschise. Este recomandată utilizarea măștilor de protecție de tip medical sau FFP2, în timp ce măștile textile nu vor mai fi acceptate.

Ministru Alexandru Rafila a transmis câteva clarificări în ceea ce privește această situație

„Nu există niciun fel de impunere a utilizării unor măşti scumpe. Am văzut că, în ciuda declaraţiilor mele sau ale altor membri ai Guvernului, au fost preluate puţin ciudat… masca pe care o port eu este masca medicală cu trei straturi. Nu e niciun fel de mască deosebită, ea e recomandată, dar sigur că cine doreşte poate să utilizeze şi alte tipuri de măşti, cum sunt cele FFP 2, o mască cu un nivel mai înalt de filtrare. Asta nu înseamnă că cineva impune în vreun fel acest tip de mască. Deci nu există niciun fel de impunere, doar este vorba de trecerea de la măştile textile care, mai ales în condiţiile în care această boală se transmite prin intermediul aerosolilor, sunt foarte puţin eficiente sau ineficiente către uniformizarea utilizării, cu toate că ea cred că e utilizată probabil de marea majoritate a cetăţenilor”, a afirmat Rafila.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.