Monica Pop, mesaj dur: „Trebuie să răspundă toți cei implicați”

În plină iarnă, lipsa apei calde și a căldurii nu este doar frustrantă vizavi de igiena și starea noastră de bine.

Medicul Monica Pop explică de ce frigul din apartamente este un factor favorizant atât în apariția, cât și în agravarea bolilor respiratorii.

Factor favorizant în apariția și agravarea bolilor respiratorii, inclusiv pneumonii și Covid

„S-a gândit cineva că un factor favorizant în apariția și agravarea bolilor respiratorii (Pneumonii, Covid, Grupă etc) este și frigul din apartamente și lipsa apei calde??!! Domnule primar(i)… În spitale, la fel!”, a scris medicul pe pagina sa de Facebook.

Monica Pop: „Trebuie să răspundă toți cei implicați”

Monica Pop spune că autoritățile vinovate pentru faptul că bucureștenii stau fără căldură în mijlocul iernii trebuie să răspundă „pentru multe îmbolnăviri și/sau agravări ale afecțiunilor respiratorii sau ale stărilor post-virale”.

„Trebuie să răspundeți dumneavoastră și toți cei implicați pentru multe îmbolnăviri și/sau agravări ale afecțiunilor respiratorii sau ale stărilor post-virale, stări precare din punct de vedere imunitar, care necesită căldură, condiții bune de igienă, hrana bună, medicație! Nu le au!!!!!!

Te-ar mai interesa: Horoscopul weekend: 21-23 ianuarie 2022. Astrolog:…

Și optimism! De unde să îl ia?

De ce ați vrut primar?”, este mesajul medicului Monica Pop.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fdrmonicapop%2Fposts%2F4579229895447915&show_text=true&width=500

Monica Pop încurajează ridicarea restricţiilor. „Soluţia este viabilă. S-ar putea ca rezultatele să fie mai bune”

Medicul Monica Pop, fostul manager al Spitalului de Oftalmologie din Capitală, a declarat, vineri, la România TV, că ridicarea restricţiilor ar putea fi o soluţie „viabilă”, în condiţiile în care ţări precum Marea Britanie au luat o astfel de decizie.

Dr. Monica Pop a comentat, în direct la România TV, decizia adoptată de Marea Britanie de a ridica restricţiile atât pentru vaccinaţi, cât şi pentru nevaccinaţi. Premierul britanic Boris Johnson a anunţat revenirea la normalitate si renunțarea la certificatul COVID.

„Dacă nu au reuşit (experţii din Marea Britanie) cu alte metode, deşi au făcut tot ce s-a putut face, s-a văzut că vaccinul nu opreşte pandemia. S-a făcut văzut foarte clar că vaccinaţii se infectează şi transmit. E foarte clar.

Au foarte mulţi vaccinaţi acolo (în Marea Britanie) şi cu toate acestea numărul de infectări este foarte mare”, a declarat Monica Pop, la România TV.

Marea Britanie este prima ţară care relaxează enorm restricţiile anticovid, deşi numărul cazurilor este în continuare ridicat în insulă. Ultimele date disponibile arată o scădere cu aproape 40% a bilanţului săptămânal al cazurilor de covid-19, iar numărul bolnavilor de covid-19 spitalizaţi s-a stabilizat.

Medicul Monica Pop consideră că o astfel de decizie poate fi aplicată în condiţiile în care britanicii „au făcut teste în masă, au medicaţie, oamenii s-au tratat acasă, în spitale sunt foarte puţini”.

„Probabil că s-au gândit să o lase la liber, adică o imunitate pentru toată lumea sau încearcă să creeze aşa ceva. Cred ei că aşa se poate rezolva problema pentru că dacă au făcut tot ce se poate şi au la dispoziţie tot ce trebuie, au făcut teste în masă, au medicaţie, oamenii s-au tratat acasă, în spitale sunt foarte puţini, de decese nu poate fi vorba.

E adevărat că Omicron este o viroză care este mult mai puţin simptomatică decât a fost Delta şi cu mult mai puţine cazuri grave, atunci soluţia este viabilă. S-ar putea ca rezultatele să fie mai bune decât ce s-a întâmplat până acum”, a mai precizat medicul Monica Pop.

Fostul manager al Spitalului de Oftalmologie din Capitală a catalogat certificatul verde drept „un act politic, nu un act medical” şi pledează pentru „testare în masă, vaccinare, mască, izolare şi medicaţie”.

„Dacă omul află foarte repede după ce s-a pozitivat, se duce acasă, stă în izolare şi face un tratament minimal”, a mai spus dr. Pop.

Monica Po, despre vaccinarea obligatorie. „Orice om obligat să facă ceva încearcă să se eschiveze”
Întrebată dacă România ar trebui să preia modelul Marii Britanii sau cel al Austriei care vrea vaccinarea obligatorie, Monica Pop a susţinut că oamenii ar trebui convinşi să se vaccineze, nu să fie obligaţi să facă acest lucru.

„Asta cu vaccinarea obligatorie e, din punctul meu de vedere, o greşeală şi din punct de vedere moral pentru că ştiţi foarte bine că orice om obligat să facă ceva încearcă să se eschiveze. Aşa a fost întotdeauna. Omul trebuie convins.

Asta e marea problemă a campaniei de la noi şi a strategiei de pandemie de la noi – informaţiile distorsionate, neadevărate, contradictorii. Oamenii nu au mai ştiu în cine să aibă încredere.

Omul trebuie convins medical să se vaccineze, nu obligat. Asta cu obligaţia nu va da rezultate niciodată. Vor exista tot felul de fraude”, a conchis dr. Monica Pop.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.