Mircea este angajat al firmei de salubrizare din Iaşi.

Mircea Munteanu, un tânăr în vârstă de 31 de ani din comuna Rediu, merge pe jos 20 de kilometri pentru a ajunge la muncă, în Iaşi.

Salariul pe care tânărul îl ia lunar este de 2.700 de lei.

Mircea este angajat al firmei de salubrizare din Iaşi, iar pentru că programul începe la ora 05.00, el pleacă de acasă în jurul orei 02.30 şi merge pe jos aproximativ 20 de kilometri pentru a ajunge la muncă.

La ora la care Mircea trebuie să plece de acasă nu există un mijloc de transport în comun, astfel că tânărul, căsătorit şi tată a unui copil de numai un an, este nevoit să meargă pe jos.

Este angajat de cinci ani la firma de salubrizare din Iaşi şi a calculat că în tot acest timp a mers pe jos aproximativ 5000 de kilometri. Aproximativ 6,5 milioane de paşi, aşa cum calculează, mai nou, toţi cei care au un telefon mobil.

Jurnaliştii de la Iaşi TV Life au făcut publică povestea lui Mircea, aşa că s-au trezit la ora 02.30 şi au mers împreună cu tânărul din comuna Rediu.

„Asta este. Fie ploaie, fie vânt… Dăm înainte. Lucrez din 2016 aici. Programul meu începe la 5 fără un sfert. Fiind aici în sat, trebuie să ajung. Şi merg pe jos. Programul începe la 5 fără un sfert. Trebuie să fim pe stradă, să măturăm străzile, prin staţii. Este convenabil. Salariul vine la timp”, a spus Mircea Munteanu pentru Iaşi TV Life.

Colegii şi şefii lui Mircea de la firma de salubrizare au doar cuvinte de laudă pentru tânărul din Rediu.

Mircea câştigă un salariu net de 2.700 de lei, însă suma este completă doar dacă lucrează şi în weekend.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.