Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul pentru elevi

Share

Ministrul Educației a revenit cu clarificări despre modul în care vor funcționa școlile din România în perioada imediat următoare. Până astăzi niciun județ din țară nu a atins pragul de 75% de paturi de spital ocupate de persoane infectate.

Elevii nu trec integral în online

Sorin Cîmpeanu a declarat joi, 3 februarie 2022 că școala va funcționa în mod normal, joi nefiind niciun județ unde rata de ocupare a paturilor destinate pacienților infectați să fi depășit 75%. Sunt vești bune pentru elevi, pe fondul schimbărilor de care aceștia au tot avut parte în educație, în ultimii doi ani.

Conform informării primite de la Ministerul Sănătății, astăzi, joi, 3 februarie, rata de ocupare a paturilor destinate pacienților infectați nu a depășit pragul de 75% in niciun județ. Coroborat cu prevederile Ordinului comun Sănătate-Educație, nu vor trece integral în online unitățile de învățământ din niciun județ, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Potrivit celei mai recente actualizări, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 32.671 cazuri noi de persoane infectate, cu 3.131 mai puțin decât în ziua anterioară. 3.308 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu infectați este de 10.719, cu 281 mai mult decât în ziua anterioară.

Reguli noi de funcționare a școlilor

Printr-un ordin comun, Ministerul Educației și Ministerul Sănătății au stabilit noi reguli de funcționare a instituțiilor de învățământ din România. Astfel, toate școlile și grădinițele vor funcționa în format fizic în funcție de numărul de paturi libere din secțiile cu persoane infectate. Pragul este de 75%, iar până acum nu a fost atins în niciunul dintre județele țării.

Potrivit noilor reguli, o clasă de elevi sau grupă de grădiniță trece online atunci când se confirmă trei cazuri de la copii în interval de șapte zile. Suspendarea prezenței fizice durează 10 zile, începând cu ziua următoare celei în care a fost confirmat al treilea caz.

Este important de precizat că școala sau grădinița trece în online integral când cel puțin jumătate dintre clase/grupe au activitatea fizică suspendată. De asemenea, într-un județ, școlile trec în online atunci când gradul de ocupare a paturilor de spital pentru pacienții infectați atinge 75%.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.