Medicul Octavian Jurma a făcut anunțul GROAZNIC despre valul cinci cu varianta Omicron! „Debutul valului Omicron poate avea loc mai repede decât anticipam”

În condiţiile în care ne aflăm deja în valul cinci al pandemiei, după spusele medicului Octavian Jurma, măsurile individuale de protecţie sunt esențiale, mai ales pentru că autoritățile nu impun măsuri mai dure pentru evitarae răspândirii numărului de infectări.

Varianta Omicron va fi dominantă în România! Octavian Jurma: „D ebutul valului Omicron poate avea loc mai repede decât anticipam”

Varianta Omicron va fi dominantă în România! Octavian Jurma: „Debutul valului Omicron poate avea loc mai repede decât anticipam”

Omicron va fi tulpina dominantă în România înainte de finalul anului 2021. Medicul Octavian Jurma a avertizat, joi seara, că săptămâna trecută în România s-au făcut doar 95 de secvenţieri, cu 40% mai puţin față de săptămâna trecută.

„Cu toate acestea, numărul de cazuri Omicron a crescut de la 2 (pondere de 1.23%) la 8 (pondere de 6.32). Avem prima confirmare directă că şi în România rata de dublare a cazurilor Omicron este de 3.5 zile (…)

Aşadar, chiar dacă am creşte de 10 ori numărul de secvenţieri, Omicron va fi dominantă în România înainte de finalul anului 2021 şi debutul valului Omicron poate avea loc mai repede decât anticipam.

Nu exista nimic care sa oprească acest debut în România. Măsurile care ar trebui luate sunt inacceptabile social si politic, deci nu ne putem baza pe autorităţi”, a scris medicul Octavian Jurma, pe Facebook.

Protecția individuală, cea mai importantă măsură în timpul valului cinci

Medicul consideră că, pentru prima dată în pandemie, protecția individuală este mai importantă decât protecția colectivă.

„Vestea bună este ca protecţia oferită de vaccin faţă de boala grava sideces rămâne bună şi în cazul Omicron (…) Adăugaţi masca, distanţarea fizică, igiena mâinilor şi testare şi puteţi să treceţi cu bine

şi prin acest val. Suntem deja în valul 5, ar fi trebuit sa ne obişnuim pana acum cu noua normalitate daca nu am nega permanent realitatea pandemiei”, a mai scris medicul.

La momentul actual, în România au fost confirmate deja 11 cazuri de infectare cu varianta Omicron a virusului COVID-19. scrie kanald.ro

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.