Medicul Monica Pop, reacţie fermă în cazul vaccinării copiilor: “Toată lumea ar trebui să ştie acest lucru…

Medicul Monica Pop face apel la autorități să se intereseze foarte serios în privința vaccinării copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani,

mai ales după ce Suedia a decis să nu recomande acest demers, argumentând că beneficiile nu depășesc riscurile.

„Cu informațiile pe care le avem astăzi, cu un risc scăzut de apariție a formelor grave de boală la copii, nu vedem niciun beneficiu clar de a-i vaccina”, a declarat oficialul Agenției de Sănătate, Britta Bjorkholm, într-o conferință de presă, relatează Reuters.

Întrebată despre acest caz, medicul Monica Pop a apreciat că autorităţile ar trebui să consulte specialiştii să analizeze serios acest demers înainte de a fi pus în practică.

„Atunci când sunt ţări care consideră că nu este bine, ai noştri ar trebui să se intereseze foarte, foarte serios până să pună în practică lucrurile astea”, recomandă Monica Pop.

„În medicină cuvântul sigur nu există. Oamenii trebuie să fie informați aşa cum trebuie”

Mai mult, medicul reamintește că în medicină nimic nu este sigur, iar cei care “pățesc ceva din cauza unui act medical care a fost considerat şi exprimat de cineva ca fiind sigur să-şi caute drepturile cum trebuie”.

„Orice fel de persoană din aceasta lume şi mai ales un medic care spune despre un act medical, oricare ar fi acela, că este sigur, este cel puţin, nu vreau să folosesc un cuvânt care îmi vine în minte acuma.

Nu există cuvântul sigur, la nimic. Există eficacitate foarte mare, dar în niciun caz cuvântul sigur. Vreau să atrag atenţia

tuturor celor care pățesc ceva din cauza unui act medical care a fost considerat şi exprimat de cineca ca fiind sigur să-şi caute drepturile cum trebuie.

Acest lucru nu există! Ar fi trebuit ca oamenii să fie informați aşa cum trebuie”, a spus medicul Monica Pop în cadrul emisiunii Exces de putere de la Antena 3

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.