Medicul Alexandru Rafila anunța noi măsuri pentru ROMÂNI. Vom avea…

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar mulți se întreabă dacă vom avea sau nu restricții în această perioadă.

Alexandru Rafila a făcut anunțul mult așteptat și consideră că acțiunile au fost luate pe ultima sută de metri și că nu au fost explicate populației.

Alexandru Rafila a vorbit despre certificatul verde, dar și despre modificările pe care le are în plan în următoarea perioadă. Ministrul Sănătății consideră că nici comunicarea nu a fost una tocmai bună și că nu a înțeles în ce constă strategia comunicării unor cifre, număr de cazuri, număr de decese, dar și cele de la ATI.

Alexandru Rafila anunță noi măsuri de sărbători

Ministrul Sănătății propune o nouă abordare în privința certificatului verde și își dorește să fie o măsură previzibilă despre care oamenii să știe foarte clar. Aceasta va fi luată în considerare doar la creșterea numărului de cazuri, urmând să fie scoasă în perioada de calmare a pandemiei. Alexandru Rafila a declarat ce se va întâmpla cu certificatul verde în următoarea perioadă.

”Noi putem să mergem înainte cu acest document, este normal, pentru că în cazul personalului medical nu discutăm despre stoparea epidemiei, ci despre siguranța pacientului. Cu lucrul acesta toată lumea este

de acord – personalul medical trebuie să fie în situația în care să reprezinte un risc cât mai mic pentru pacient de a fi infectat atunci când primește un tratament sau face investigații medicale.

În ceea ce privește certificatul verde, în momentul de față, funcționează deja pentru anumite tipuri de activități o formă care a fost introdusă prin ordonanță de urgență și ulterior printr-o hotărâre a guvernului României, care limitează accesul în anumite spații pentru persoanele care nu dețin acest certificat”, a declarat Alexandru Rafila , potrivit digi24.ro.

Ministrul Sănătații își dorește ca măsurile să fie luate din timp

Alexandru Rafila a menționat că în urmă cu trei luni de zile nu s-a luat nicio măsură, atunci când pe data de 5 iulie cazurile erau într-o continuă creștere. Ministrul Sănătății a menționat că acum s-a intrat în forță cu acest certificat, când, cazurile au crescut considerabil.

Ministrul Alexandru Rafila a declarat că timp de un an și jumătate măsurile au fost luate de foarte multe ori în timp scurt și nu au fost explicate sau comunicate populației. scrie spynews.ro

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.