Il recunosti pe tanarul din imagine?–>

Povestea impresionantă de viață a cizmarului care a condus România 24 de ani.

Pe 19 iulie s-au împlinit 56 de ani de la intrarea lui Nicolae Ceaușescu la cârma României.

În 1965 începea la București congresul al IX-lea al Partidului Muncitoresc Român, moment în care au avut loc două lucruri care vor marca istoria României.

În urmă cu 56 de ani devenea cel mai puternic om din țară, scnhimbându-și numele în Partidul Comunist Român.

Nicolae Ceaușescu a devenit președintele României după moartea liderului comunist Gheorghe Gheorghiu Dej. Noul secretar general al partidului unic din țară avea deja planuri mari și își dorea să schimbe absolut tot în România. Nu s-a mulțumit doar cu statutul de general al PMR, a vrut să aibă o putere mult mai mare decât avea Dej, iar în cele din urmă a reușit să devină un om important. În 1965, Nicolae Ceaușescu a schimbat structura partidului după cum a vrut, iar Biroul Politic al partidului a fost înlocuit cu un Comitet Executiv. Congresul al IX-lea s-a sfârșit la data de 24 iulie 1965.

Ucenicul de cizmar care a devenit președintele României
Fostul președinte al României, Nicolae Ceaușescu s-a născut pe 26 ianuarie 1918 în localitatea Scornicești din Olt, într-o familie de țărani cu 10 copii. Conform unor informații, părinții săi nu erau săraci, aceștia având trei hectare de pământ și multe oi. Nicolae Ceaușescu a avut patru clase, neavând cărți sau prieteni. Cei care l-au cunoscut a spus că acesta venea la școală desculț. La vârsta de 11 ani, după absolvirea școlii primare, fostul lidel al țării a plecat la București, unde s-a angajat ca ucenic de cizmar.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.