IARNĂ ÎN LOC DE PRIMĂVARĂ  Se schimbă vremea în România

Vremea este extrem de schimbătoare la noi în țară. În ultima perioadă am trecut de la temperaturi extrem de ridicate, mult prea mici pentru această perioadă,

la unele foarte scăzute. Se pare că frigul revine în țară și meteorologii au emis coduri galbene și portocalii de vreme rea.

Cod portocaliu de vreme rea

Vremea este tot mai rea în România. Zăpezile și frigul s-au întors în majoritatea regiunilor, deși a sosit deja primăvara. ANM a emis din nou mai multe avertismente, care vizează toată țara. Specialiștii spun că ninsorile vor cuprinde întreg teritoriul și se va așeza un nou strat de zăpadă.

Astfel, ANM a emis un cod galben de ninsori viscolite și intesificări ale vântului, valabil în intervalul 28 februarie, ora 10 – 1 martie, ora 10, în sud-estul țării. Vor fi afectate județele Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița și Călărași. În tot acest timp va ninge în mare parte, iar vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 55…65 km/h și local va fi viscol.

Pentru intervalul 28 februrie, ora 10 – 1 martie, ora 10, ANM a emis și o avertizare cod portocaliu de ninsori viscolite. În această perioadă se va așeza un strat considerabil de zăpadă, care va fi viscolită din cauza vântului care va sufla cu mare putere.

Sunt vizate județele Tulcea și Constanța, unde vremea va fi extrem de rea. Vântul va ajunge să sufle cu viteze de până la 60…70 km/h, motiv pentru care ninsoarea va fi viscolită. Din acest motiv, șoferii vor trebui să fie atenți la drum, pentru că vizibilitatea va scădea considerabil.

Vijelii sunt anunțate pe litoral și în deltă, unde vremea se va răci considerabil. La fel de neplăcut va fi și în zonele înalte, unde vântul va sufla cu putere și răcirea se va simți. La nivelul întregii țări se observă schimbările de temperatură și abia de joi vor începe să crească din nou valorile la nivel național.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.