Grav accident rutier. Se întorceau de la Sfânta Parascheva. Polițiștii au înghețat când au văzut cine era în mașină

Grav accident rutier, pe drumul european E85, în judeţul Neamţ. Patru oameni au murit miercuri noapte după ce maşina lor a fost lovită violent de o camionetă, care circula regulamentar.

Victimele sunt o femeie însărcinată, soțul ei, fata lor de 9 ani şi un nepot de 11 ani. Celălalt copil al victimelor și șoferul camionetei au scăpat cu viaţă.

Familia se întorcea de la Iaşi, de la pelerinajul la Sfânta Parascheva. În localitatea Săbăoani din Neamț, şoferul ar fi trebuit să oprească la intrarea pe E85. N-a făcut-o, iar maşina a fost lovită puternic din lateral de o camionetă care circula regulamentar. Autoturismul în care se aflau 5 persoane s-a rostogolit apoi, într-un lan de porumb.

Au murit pe loc în impactul extrem de dur, șoferul de 35 de ani, soţia sa gravidă, în vârstă de 30 de ani, fetița şi nepotul lor.

Singurul supravieţuitor din mașina familiei este băiatul de 14 ani al cuplului.

Veronica Adam, sora femeii decedate: „Veneau în drum spre casă, veneau de la Sfânta Parascheva. I-a luat din plin, ce să mai. După aia i-a aruncat în şanţ.”

Petre Pintilie, ISU Neamţ: „Patru persoane încarcerate, a cincea persoană a fost evacuată de către participanţii la trafic, iar conducătorul autoutilitarei s-a autoevacuat. Pentru celelalte patru persoane, care erau încarcerate, medicii au declarat decesul.”

Atât băiatul rănit, cât și șoferul camionetei, au ajuns la spital şi au rămas internați. Viaţa celor doi nu le este pusă în pericol, spun medicii. Polițiștii cercetează accidentul şi au deschis un dosar penal.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.