Florin Cîțu despre renegocierea PNRR pentru majorarea pensiilor: “Nu voi permite așa ceva”

Florin Cîțu nu este de acord cu propunerea Ministrului Muncii de renegociere a Planului Național de Redresare și

Reziliență la capitolul pensii.

Liderul PNL care a fost și ministru de Finanțe a declarat că nu va permite niciodată se se întâmple așa ceva și că își asumă o măsură antipopulară.

Florin Cîțu îl contrazice pe Ministrul Muncii
Liderul Partidului Național Liberal respinge propunerea PSD ce vizează renegocierea PNRR la capitolul pensii și astfel în contrazice și pe Ministrul Muncii care susține această inițiativă. Florin Cîțu a declarat că o renegocierea a PNRR înseamnă: “să aruncăm la coş 30 de miliarde de euro”.

Fostul ministru al Finanțelor a precizat că atunci când s-a format coaliția s-a stabilit clar că nu se va reveni asupra Planului Național de Redresare și Reziliență, iar acum tocmai asta se încearcă.

(…) Am intrat în Coaliție că nu vom reveni asupra PNRR-ului, pentru că asta înseamnă să reluăm toată procedura, asta înseamnă să aruncăm la coș 30 de miliarde de euro. Nu voi permite niciodată așa ceva, a declarat Florin Cîțu.

Declarațiile lui Florin Cîțu vin ca urmare a celor făcute de Ministrul Muncii. Marius Budăi a spus că este necesară o renegociere a bugetului din PIB alocat procentului de pensii. El a precizat că a discutat despre asta cu premierul Ciucă, iar el a fost de acord.

Ministrul Muncii: să spunem UE că nu vrem ca românii să fie săraci
Oficialul susține inițiativa de renegociere a PNRR la capitolul pensii și spune că asta se poate face fără ca programul să fie afectat. Ministrul Muncii a declarat că: trebuie să spunem Uniunea Europeană că nu vrem ca românii să fie săraci.

El a precizat că nimeni nu-și dorește să pericliteze Planul Național de Redresare și Reziliență, dar că trebuie rezolvate inechitățile din sistemul de pensii, iar asta se poate face doar cu impact bugetar.

Rămâne de văzut cum se vor tranșa lucrurile și dacă liderii partidelor se vor pune de acord cu privire la renegocierea PNRR. Deocamdată, PSD este de acord și spune că are și acceptul premierului, în timp ce liderul PNL a declarat că nu va permite niciodată așa ceva.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.