Este VESTEA TRISTĂ a dimineții

Este vestea tristă a acestei zile. S-a stins din viață profesorul Nicolae Filiș, cel care a fost decorat de către Regele Mihai.

Era un profesor de renume, de loc din județul Gorj, cunoscut ca fiind fondatorul Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei.

A murit profesorul Nicolae Filiș

Nicolae Filiș era profesor de matematică și fondator al ANRM Gorj. Decesul său a fost anunțat chiar de către reprezentanții instituției, prin intermediul unei postări pe Facebook. Din nefericire, Nicolae Filiș nu a apucat să se bucure de anii de pensie. Abia se pensionase, mai exact în septembrie 2021.

S-a stins din viață domnul prof. Nicolae Filiș, fondator al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei – ANRM Gorj, decorat în anul 2008, cu Medalia „Regele Mihai I, pentru Loialitate”, de către M.S. Regele Mihai I. Bunul Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace și lumină!, a anunțat ANMR.

 Cine a fost Nicolae Filiș

Nicolae Filiș a fost profesor de matematică. În timpul carierei sale a predat în Sânpetru, Târgu Jiu, dar și în Maroc. În afară de pasiunea pentru cifre, acesta era pasionat de fotografie, fiind membru al Uniunii Artiștilor Fotografi din România din 1978.

De-a lungul timpului, a expus nenumărate lucrări în saloanele de fotografie din toate marile orașe ale țării. Filiș a început studiul fotografiei artistice în Africa, în 1974, unde a predat matematică timp de trei ani, ca profesor cooperant, copiilor din Maroc.

Împreună cu doi colegi francezi a pus pe picioare un laborator foto, abordând fotografia din punct de vedere artistic și profesional.

Tot reprezentanții Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei – Filiala Gorj au menționat că Nicolae Filiș a fost de cinci ori în Sahara și a vizitat India, țară surprinsă în fotografii pe care le-a expus și la Târgu Jiu.

În anul 2008, profesorul Nicolae Filiș a primit medalia Regele Mihai I, pentru Loialitate, fiind decorat chiar de către rege. Dumnezeu să-l aibă în paza Sa!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.