Este doliu mare. Fostul președinte a murit de Covid-19

Fostul preşedinte Pranab Mukherjee a decedat la vârsta de 84 de ani. Se pare că moartea lui a fost pricinuită de infecția cu virusul COVID-19.

Potrivit Agerpres, acesta fusese testat pozitiv pentru coronavirus. Starea de sănătate a fostului preşedinte s-a deteriorat începând de duminică. Acesta a ocupat funcția de președinte între anii 2012-2017.

Originar din Bengal, Mukherjee a fost un protejat al fostului premier Indira Gandhi, dar cariera sa a intrat într-un con

de umbră după asasinarea acesteia în 1984. A devenit mâna dreaptă a premierului Manhoman Singh, a îndeplinit funcţiile de

ministru al apărării, de externe şi de finanţe în guverne conduse de Partidul Congresului, acum în opoziţie. Era considerat un reputat negociator şi avea prieteni de ambele părţi ale scenei politice.

„El a lăsat o urmă de neşters asupra traiectoriei de dezvoltare a naţiunii noastre. Un savant prin excelenţă, un om de

stat impunător, a fost admirat în întreg spectrul politic şi de toate segmentele societăţii”, a scris pe Twitter premierul Narendra Modi, din partidul rival Bharatiya Janata, naţionalist.

India, sufocată de coronavirus

India se confruntă cu mari probleme din cauza coronavirusului. În urmă cu o zi a raportat cel mai mare număr de cazuri noi zilnice la nivel mondial. India a anunțat că în data de 30 august a înregistrat 78.761 de noi cazuri de persoane infectate, în ultimele 24 de ore, acesta fiind un record negativ la nivel mondial.
Recordul anterior fusese stabilit în data de 17 iulie în Statele Unite, care raportau atunci 77.638 de cazuri noi de infectare. India este oficial cea de-a treia ţară cu cele mai multe cazuri de coronavirus, după SUA şi Brazilia, cu 3,5 milioane de persoane cu infecție Covid-19, scrie Agerpres.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.