Este doliu în lumea muzicii populare…

Artista de muzică populară Tita Bărbulescu s-a stins din viață la vârsta de 85 de ani. Repertoriul acesteia are peste 300 de melodii îndrăgite de români.

Lumea muzicii populare din România este mai săracă, începând de astăzi. Artista Tita Bărbulescu a murit la vârsta de 85 de ani.

Interpreta a fost foarte apreciată de români, de-a lungul celor 40 de ani de carieră pe care i-a adunat, susținând peste 500 de recitaluri și luând parte la sute de spectacole în întreaga țară. Mai mult decât atât, cântăreața a fost chiar una dintre solistele preferate ale lui Nicolae Ceaușescu.

Cântăreața s-a născut în 1936, în Topoloveni, județul Argeș, și a învățat să cânte de la tatăl ei, Nicolae Bărbulescu, un vestit lăutar.

În cariera sa de peste 40 de ani, a lansat peste 300 de melodii, multe din folclorul cules de la vechii lăutari argeşeni. A colaborat cu mari cântăreţi şi dirijori ai timpului, în turnee de succes din ţară şi străinătate.

Printre cele mai îndrăgite melodii ale sale se numără ”Sus’ la munte la Muscel”, ”Lele, lelişoara mea”, ”De-ai fi neichii drăguliţă”, ”Din Piteşti păn’ la Trivale”, ”Argeşene, argeşene”.

Tita Bărbulescu a fost una dintre solistele preferate ale lui Nicolae Ceauşescu, potrivit Adevărul.

Extrem de îndrăgită, încă din perioada comunistă, solista preferată a fostului președinte al țării și-a dedicat o bună parte din viață scenei. Tita Bărbulescu a avut o carieră impresionantă de peste 40 de ani și a participat la peste 500 de recitaluri, concerte și spectacole, încântând urechile și sufletele oamenilor cu cele peste 300 de melodii.

Tita Bărbulescu a provenit dintr-o familie de artiști. Ea a învățat să cânte de la tatăl ei, Nicolae Bărbulescu, lăutar cunoscut din zona Argeș. Artista, originară din Topoloveni, a avut și colaborări cu alți cântăreți apreciați de români, cântând pe scenă chiar alături de Maria Tănase, Maria Lătărețu, Ion Luican, Emil Gavriș, Ioana Radu, Mia Braia, Ion Dolănescu, Maria Cioban.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.