E oficial! Valul 5 al pandemiei ajunge în România pe 15 ianuarie

Valul cinci al pandemiei provocat de tulpina Omicron va avea debutul în România în jurul datei de 15 ianuarie 2021, arată ultimele date oferite de cercetătorul Octavian Jurma.

Octavian Jurma trage un semnal de alarmă, înainte de debutul valului cinci, după ce în Marea Britanie au fost înregistrate 78.610 cazuri de infectare, în ultimele zile.

Valul cinci va debuta în România în jurul datei de 15 ianuarie

Octavian Jurma face noi precizări despre valul cinci al pandemiei provocat de noua tulpină sud-africană, Omicron. Medicul trage un semnal de alarmă ca urmare a situației cu care Marea Britanie se confruntă în aceste momente. Regatul Unit a atins un record absolut al infectărilor cu coronavirus.

Octavian Jurma, avertisment crunt despre valul cinci al pandemiei, în România

În aceste zile, Marea Britanie a atins un record absolut al cazurilor de coronavirus. Numai miercuri au fost înregistrate 78.610 cazuri, cu peste 10.000 de cazuri mai mult decât recordul precedent de 68.053 din 8 ianuarie 2021. Astfel, medicul Octavian Jurma trage un nou semnal de alarmă în ceea ce privește valul cinci al pandemiei, care ar urma să debuteze la jumătatea lunii ianuarie.

”Astfel curba cazurilor Delta este plată, iar creșterea foarte rapidă pe care o observăm se datorează creșterii fulminante a numărului de cazuri Omicron care se adaugă peste curba Delta. Populația este încurajată imperativ să se vaccineze cu boosterul sau să își facă primul vaccin dacă nu s-au vaccinat deja. A fost aprobată administrarea boosterului la 2 luni după a doua doză la toate persoanele peste 18 ani.

Se face apel la voluntari pentru a asista spitalele în cu valul de spitalizări care se așteaptă să crească peste 2 săptămâni. Întrebați dacă nu e momentul să se renunțe la petrecerile de Crăciun, răspunsul a fost evaziv din partea medicilor și Boris Johnson a declarat că pentru moment focalizarea rămâne pe booster”, scrie Jurma pe Facebook.

Acesta face o comparație între declanșarea epidemiei în Anglia și momentul în care s-a declanșat în România.

”Din păcate observam că și în Europa evoluția Omicron urmează evoluția observată în Africa de Sud. Este probabil că vom avea pentru prima dată în Europa zile cu peste 100.000 de cazuri noi confirmate în țările cu testare adecvată.

Vedem că nici in Anglia politicienii nu au curaj să ceară oamenilor să renunțe la petrecerile de Crăciun și Revelion mai ales după scandalul petrecerilor din timpul carantinei organizate de Boris Johnson. În România debutul valului Alpha a fost la 2 luni distanță după debutul valului Alpha în UK. Debutul valului Omicron în România va fi cu maxim o lună după debutul valului Omicron din Anglia, având în vedere că și primul caz de transmitere comunitară a fost azi confirmat, la 3 doar săptămâni după identificarea primului caz Omicron în Anglia la data de 27 noiembrie 2021. Avem, deci încă o confirmare indirectă că ne putem aștepta la debutul valului Omicron în Romania in jurul datei de 15 ianuarie(+/- 1 săptămână)”, mai spune Jurma pe pagina sa de Facebook.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.